Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Uninominalul stagneaza

Comisia pentru cod electoral a batut ieri pasul pe loc in dezbaterile privind votul uninominal, insa presedintele comisiei, Mihai Voicu, a sustinut ca forul si-ar putea insusi proiectul Asociatiei ProDemocratia, pentru ca acesta sa intre rapid in dezbaterea Senatului. Din cauza lipsei de cvorum, membrii comisiei nu au putut dezbate ieri cele opt principii care stau la baza introducerii votului uninominal ramase in discutie, sedinta urmand sa fie reluata in aceasta dimineata. Deputatul UDMR Marton Arpad a propus ca, in cazul in care astazi vor fi adoptate cele opt principii, sa se supuna la vot insusirea de catre comisie a proiectului APD, pentru a se trece la dezbaterea pe fond a documentului, la Senat. "Se pare ca maine, daca vom reusi sa epuizam votul pe principiile care au mai ramas, comisia isi poate insusi proiectul Pro Democratia", a declarat Voicu. In ciuda optimismului liberalului, daca PSD se va opune propunerii, dezbaterile vor ramane blocate. De altfel, social-democratii au dat semnale ieri ca nu sustin proiectul APD decat ca "baza de plecare". (R.I.P)

Nou episcop roman la Jula

Sute de credinciosi au asistat duminica, in Catedrala ortodoxa romana "Sf. Nicolae" din Jula la ceremonia hirotonirii intru arhierie a noului Episcop al Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria, Prea Sfintia Sa Siluan Manuila, transmite Rompres. Slujba de hirotonire a noului conducator al BOR din Ungaria a fost oficiata de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, intre care s-au aflat: Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului; Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Serafim, al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania si Europa Occidentala; PS Timotei, episcop al Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei si ceilalti ierarhi din cadrul Mitropoliei Banatului. Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale din Romania si Ungaria, ai Ambasadei Romaniei la Budapesta, ai Consulatelor Generale din Gyula si Szeged si, de asemenea, credinciosi din parohiile ortodoxe romane din Ungaria precum si credinciosi din judetele romanesti din vecinatatea frontierei romano- ungare. (G.D.)

Ziua Caderii Bastiliei fara gratieri

Noul presedinte francez nu are de gand sa respecte traditia instituita la Elysee de ani buni, prin care, la 14 Iulie, Ziua Caderii Bastiliei, avea loc gratierea unor condamnati. Presedintele Nicolas Sarzkoy, ales in luna mai, a anuntat, intr-un interviu, ca, spre deosebire de predecesorii sai, nu va face gratieri decat pentru cazuri umanitare sau in "circumstante exceptionale", explicand ca o astfel de situatie ar fi, de exemplu, cea in care o persoana care este condamnata "se arunca in Sena pentru a salva trei copii de la inec". "Dar cu o gratiere colectiva, pentru a regla problema (aglomerarii) inchisorilor nu voi fi de acord", a subliniat Sarkozy. Pentru presedintii francezi, Ziua Caderii Bastilliei era considerata o ocazie de a gratia unii detinuti si a decongestiona astfel inchisorile suprapopulate. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01543 sec.