Ziua Logo
  Nr. 3944 de vineri, 1 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Cosea, albit de CNSAS

Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a admis ieri contestatia deputatului Mircea Cosea, hotarand astfel ca acesta nu a colaborat cu fosta Securitate ca politie politica, au precizat surse din CNSAS, citate de Rompres. Colegiul a decis, in octombrie 2006, ca Mircea Cosea si Serban Mihailescu au fost ofiteri sub acoperire ai fostei Securitati, insa, neavand acces la mai multe informatii, nu a pronuntat si decizia de politie politica in cazul lor. "Nu au existat motive pentru decizia initiala. Era o presupunere. E normal ca CNSAS sa revina asupra unei decizii care nu a fost dovedita prin documente", a declarat Mircea Cosea. El a mai precizat ca la mijlocul lunii aprilie a primit din partea CNSAS decizia referitoare la colaborarea sa cu fosta securitate si ca in termenul legal de 15 zile a depus o contestatie la aceasta hotarare. Mircea Cosea, care este si europarlamentar, face parte acum din grupul "Identitate-Traditie-Suveranitate" din Parlamentul European, alaturi de reprezentanti ai PRM, desi fusese trimis in forul european de PNL pentru a activa in grupul liberalilor. (O.B.)

Ambasadorul la Roma, rechemat

Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Italiana, Republica Malta, Republica San Marino, Cristian Valentin Colteanu a fost rechemat in tara printr-un decret semnat ieri de presedintele Traian Basescu. Colteanu detinea si din calitatea de reprezentant permanent al Romaniei pe langa organizatiile internationale cu sediul la Roma, fiind numit in acest post din 2003. El a fost implicat in doua situatii controversate - a fost unul din semnatarii scrisorii deschise adresata "poporului italian", in care cereau Guvernului de la Roma sa nu-si retraga trupele din Afganistan, iar pe de alta parte au existat acuzatii privind organizarea referendumului in sectiile de votare din Italia. (A.H.)

Radu Toma sustinut de PRM

PRM il va propune in noul Consiliu de Administratie al TVR pe Radu Toma, ziarist si istoric, si nu pe George Pruteanu, care a reprezentat pana acum PRM in CA al televiziunii publice, a declarat ieri seful peremist Vadim Tudor. El a spus ca nu are ce sa-i reproseze lui Pruteanu decat faptul ca, fiind profesor la mai multe facultati, acesta era ocupat cu acest lucru. "Nimeni nu este batut in cuie. A fost doi ani, ii multumim, dar sa-i dam o sansa si altuia", a explicat Vadim, citat de Mediafax. Surse din PRM au declarat ca schimbarea lui Pruteanu de la CA al TVR este legata de nemultumirea conducerii partidului fata de faptul ca acesta nu a ajutat PRM, iar liderul partidului nu a mai aparut la TVR de doi ani. Pentru postul de suplean in CA al TVR, PRM il sustine pe Ciprian Tanasescu, fiul senatorului PRM Dan Claudiu Tanasescu. (R.G.)

Interzicerea cianurii in minerit

Senatorii ar putea adopta, saptamana viitoare, un amendament la legea minelor care ar duce la anularea investitiei de la Rosia Montana. Initiativa legislativa apartine senatorilor Peter Eckstein Kovacs (UDMR) si Gheorghe Funar (PRM) si propune interzicerea totala a folosirii cianurii in minerit. Cu toate ca expunerea de motive arata ca initiativa legislativa nu va avea impact economic intrucat in prezent cianura este folosita doar in patru companii miniere de stat, in curs de inchidere, Funar a admis indirect, ieri, ca adoptarea amendamentului ar duce la anularea proiectului minier de la Rosia Montana. "Acolo se vor folosi milioane de kilograme de cianura", a explicat senatorul PRM, citat de Mediafax. (R.I.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moscova a dirijat Revolutia (8933 afisari)
 M-am intors! Si cer Steaua Romaniei! (4412 afisari)
 Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut" (2839 afisari)
 Cutia neagra (2520 afisari)
 O noua alianta toxica (1702 afisari)
 Moratoriu politic pe sase luni (229 afisari)
 O chelnerita devine vedeta dupa ce a cantat pentru George Clooney (87 afisari)
 Romanii, mai pasnici decat francezii si americanii (86 afisari)
 Motiunea PD, depusa si retrasa pentru a doua oara (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01259 sec.