Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Bataie pe bani

Sute de patroni de IMM-uri au luat ieri cu asalt sediile ANIMMC pentru a obtine finantari nerambursabile

Reprezentantii firmelor mici si mijlocii s-au imbrancit, ieri dimineata, in fata sediului Agentiei pentru IMM din Bucuresti, in prima zi de depunere a dosarelor pentru obtinerea de finantari bugetare, motivul disputei fiind ordinea de intrare, pentru care unele persoane facusera liste.

Programul a inceput la ora 9:00, dar coada s-a format cu cateva ore inainte, iar unii reprezentanti ai firmelor au aratat ca stau la coada, pe scaunele, de luni dupa-amiaza. Ei au scris liste cu firmele inca de saptamana trecuta si i-au scos cu forta din coada pe cei care au incercat sa se plaseze in fata fara sa fie inscrisi.

Imbulzeala a stricat sistemul de inchidere a usii de la intrarea sediului Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Reprezentantii Agentiei au anuntat ieri dimineata ca ordinea de depunere a dosarelor nu va tine cont de liste, dar primele cateva persoane au intrat in functie de acestea. Ulterior, un oficial al Agentiei a aratat ca ordinea de intrare este cea formata de coada, care se formase deja. De altfel, reprezentanti ai micilor intreprinzatori au dormit in masini in fata sediului ANIMMC cu o saptamana inainte sa inceapa depunerea dosarelor, pentru a fi siguri ca vor fi printre primii inscrisi. Incepand de marti devin operationale opt din cele 13 programe derulate de ANIMMC in 2007. Prin intermediul acestora vor putea fi accesate fonduri nerambursabile, printre altele, pentru sustinerea activitatii de export, pentru servicii de consultanta si instruire, pentru modernizarea activitatilor de comercializare a produselor, pentru rambursarea impozitului pe profitul reinvestit. In functie de tipul de program, suma maxima care poate fi primita de un singur intreprinzator este calculata in valoare absoluta sau ca procent din investitie. Media este de 200.000-250.000 de lei, potrivit datelor Agentiei.

Cozi in toata tara

Sute de reprezentanti ai firmelor mici si mijlocii asteptau, ieri, la Targu Mures si Timisoara, pentru a depune dosarele in vederea finantarii unor programe, unii mergand la Targu Mures inca de vineri, iar la Timisoara de joi, transmit corespondentii Mediafax. Zeci de reprezentanti de firme mici si mijlocii s-au inghesuit la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie de la Targu Mures, fiind depuse un numar de 237 de dosare pentru alocatiile financiare nerambursabile acordate prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. Reprezentantii ANIMMC, filiala Timis, au primit, ieri, 500 de dosare de la intreprinzatorii din judet pentru ajutoarele guvernamentale destinate acestui sector, dupa ce unele persoane au stat la coada de joi in fata oficiului. (E.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01260 sec.