Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Andrei Serban se intoarce la Cluj

Dupa ce, in 2006, a montat "Pescarusul" lui Cehov la Sibiu si "Purificarea" Sarei Kane la Cluj, primele spectacole romanesti de la plecarea sa de la conducerea Nationalului bucurestean, regizorul Andrei Serban se intoarce in Romania pentru un "Rock'n'Roll" in coproductie.

Teatrul National din Cluj si Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu vor colabora la spectacolul pe care Serban il va face dupa cel mai recent text al britanicului Tom Stoppard. "Rock'n'Roll", montat in premiera in 2006 la Royal Court Theatre (Londra), e un text extrem de politic, care urmareste, in paralel, destinele unui doctorand in Cehoslovacia comunista si al unui profesor universitar marxist de la Cambridge, intr-o poveste care se intinde de la Primavara de la Praga (1968) pana la Revolutia de Catifea (1989). Din cauza atitudinii puternic antistanga, piesa a iscat intense controverse in Marea Britanie.

Lucrul la spectacol e programat sa inceapa vinerea aceasta, pe 13 aprilie, la Cluj. "Rock'n'Roll", din a carui distributie vor face parte actori clujeni, va avea premiera la finalul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, pe 3 iunie, si este finantat partial prin programul "Sibiu, Capitala Culturala Europeana". Spectacolul lui Andrei Serban, "Purificare", de la Teatrul National Cluj, are sase nominalizari la Premiilor Uniter de anul acesta. Cel de-al doilea, "Pescarusul" (Sibiu) a avut premiera in ianuarie; Andrei Serban va lucra de asemenea, anul acesta, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. (Iulia POPOVICI)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01308 sec.