Ziua Logo
  Nr. 3881 de vineri, 16 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Concursul macelarilor

Institutul Proiect Bucuresti va realiza doua machete care vor prezenta solutiile pentru reconfigurarea Pietei Revolutiei, modelul final urmand sa fie ales in urma unei dezbateri publice, a anuntat primarul general Videanu. "Municipalitatea a intampinat o mare dificultate legat de proiectul de reconfigurare a Pietei Revolutiei. Solutiile, evident, vor fi date de specialisti, insa numai dupa o consultare publica. In momentul de fata se realizeaza doua machete de catre Institutul Proiect Bucuresti, pentru a fi supuse dezbaterilor publice", a precizat Videanu. Potrivit edilului, una din machete va prezenta o solutie de reconfigurare a pietei fara edificabile, iar o alta in care va fi amplasata o singura constructie. "O macheta va reprezenta ceea ce eu mi-am dorit initial, anume reconfigurarea pietei fara edificabil, iar cea de-a doua, care a fost optiunea majoritara a arhitectilor, din considerente profesionale, cu un edificabil. Ambele vor fi supuse dezbaterii publice la momentul in care vor fi gata", a mai spus primarul general. (M.S.)

Prelungiri la CRP

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a decis prelungirea termenului de inscriere pentru Premiile Clubului Roman de Presa pana in data de 30 martie 2007, ora 16:00, data si ora pana la care materialele se primesc la sediul CRP. In acest an, CRP va acorda, pe langa cele 15 premii anuntate deja, alte doua premii: "Premiul pentru stire de agentie" si "Premiul pentru fotografie de presa". Materialele inscrise in concurs trebuie sa fi fost facute publice in cursul anului 2006. Pentru fiecare sectiune se vor face trei nominalizari si se va acorda un singur premiu. Detaliile privind structura de premii si procedurile de inscriere vor ramane publice pe pagina de Internet a CRP, la adresa www.pressclub.ro/ premii. La premii se poate inscrie orice jurnalist (inclusiv caricaturisti sau fotografi de presa) din tara, mai putin membrii Consiliului de Onoare al CRP. Pentru societatile locale de presa inscrierea este deschisa, pana la aceeasi data, pentru Premiul Dumitru Tinu. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul Galei Premiilor CRP, in luna aprilie 2007. (C.S.)

Fara "Raba" in Bucuresti

Municipalitatea va interzice circulatia pe strazile Capitalei a camioanelor de tip "Raba", primele vizate fiind utilajele folosite de firmele de constructii, de salubizare, ale Administratiilor Domeniului Public sau altor regii subordonate Primariei. Inainte de instituirea unor restrictii de circulatie a masinilor vechi, care polueaza orasul, se va consulta atat cu specialistii de mediu si Politia, pentru stabilirea unei limite de poluare, cat si cu agentii economici, cu care se va negocia termenul pentru innoirea parcului auto. Potrivit primarului general al Capitalei, firmele de constructii, alte societati comerciale sau regii subordonate municipalitatii au la dispozitie un an pentru a-si innoi parcul auto. (M.S.)

Liber pe Miorita

In urma finalizarii lucrarilor desfasurate sub podul Miorita, circulatia autoturismelor intre Casa Presei si Aeroportul Baneasa a revenit la normal, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Circulatia rutiera a fost inchisa in intervalul 5-15 martie pe timpul noptii, legatura dintre Bucuresti si DN1 facandu-se pe rute ocolitoare, prin Piata Presei Libere-Bd. Poligrafiei-Sos. Baiculesti-Sos. Straulesti-Str. Ion Ionescu de la Brad. Lucrarea de montare a noului pod CF este inclusa in programul de reabilitare a liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta, finantata din fonduri ISPA. (C.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cat ne costa "Principalul" (3721 afisari)
 "300" vs 70 de milioane de iranieni (2394 afisari)
 Cine stie - castiga? (1876 afisari)
 Putin l-a certat pe Abramovici (1779 afisari)
 Povestea decretului pierdut (1433 afisari)
 Romani, vi se pregateste ceva (680 afisari)
 ''Vladutz'' compromite pentru a treia oara securitatea eBay (233 afisari)
 Batalia verbala intre Palate s-a mutat la BBC in "Europa astazi" (102 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat pe omul de afaceri Sever Muresan (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00525 sec.