Ziua Logo
  Nr. 3881 de vineri, 16 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Asociatia retelelor de cartier lupta impotriva pirateriei pe internet

Asociatia retelelor de cartier din Bucuresti (Interlan) va incheia un protocol cu organizatia de protectie a drepturilor de autor pentru filme (Ro-act), protocol ce se va concretiza in postarea de mesaje anti-piraterie in reteaua metropolitana, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al Interlan.

Protocolul dintre cele doua asociatii se va materializa in postarea de mesaje anti-piraterie pe hub-urile (noduri de retea) tuturor furnizorilor de internet membri Interlan, dar si prin incarcarea unui filmulet demonstrativ (trailer) pe aceleasi hub-uri si pe site-ul Interlan, a explicat Nicolae Duicu, director de marketing al Interlan,

Ro-act, Romanian Organization Against Copyright Theft (Organizatia romana de lupta impotriva furtului drepturilor de autor, trad. red.), apara doar drepturile de autor izvorate din productia filmelor americane facute de companii membre ale Motion Pictures Association (MPA). Filmul care va fi postat pe hub-urile Interlanului este produs de catre MPA si difuzat in intreaga lume.

Aceasta initiativa de protocol este "un program pilot de recunoastere publica, iar continuarea lui va depinde de succesul pe care il va avea in randul abonatilor", a declarat pentru NewsIn, Maria Voican, consilier juridic la Ro-act. "Interlan a fost de acord cu modelul de trailer, atat in ceea ce priveste continutul cat si structura", a aratat Voican.

"Suntem incantati de idee, este o masura a transparentei pe care Interlanul o practica", a declarat Duicu. Pe parcursul anului trecut marii furnizori de servicii de internet au acuzat retelele de cartier ca ar sustine pirateria prin transferul de fisiere la nivelul retelei metropolitane.

Problemele legate de plata drepturilor de autor la transferurile de fisiere "nu incumba furnizorilor de servicii internet ci doar utilizatorilor individuali in computerele carora noi nu putem intra", a tinut sa precizeze Duicu.

Investitia de pornire pentru o retea de cartier este de aproximativ 1.000 de euro, insa cresterea rapida si viteza de transfer de pana la 3 gigabiti pe secunda in trafic liber face ca o astfel de retea sa devina un altfel de furnizor de servicii internet, la fel de legal precum RCS&RDS ori UPC Astral, a adaugat Duicu.

Asociatia Interlan a fost fondata la sfarsitul anului 2004 avand un numar initial de 10 membri.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cat ne costa "Principalul" (3721 afisari)
 "300" vs 70 de milioane de iranieni (2394 afisari)
 Cine stie - castiga? (1876 afisari)
 Putin l-a certat pe Abramovici (1779 afisari)
 Povestea decretului pierdut (1433 afisari)
 Romani, vi se pregateste ceva (680 afisari)
 ''Vladutz'' compromite pentru a treia oara securitatea eBay (233 afisari)
 Batalia verbala intre Palate s-a mutat la BBC in "Europa astazi" (102 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat pe omul de afaceri Sever Muresan (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01297 sec.