Ziua Logo
  Nr. 3878 de marti, 13 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Pretul locuintelor mai urca

Locuintele din Bucuresti se vor scumpi in acest an cu 5%-20%, fata de anul 2006, cea mai mare majorare fiind asteptata pe segmentul rezidential destinat populatiei cu venituri medii, unde cererea se va mentine ridicata, potrivit estimarilor companiei de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE), informeaza Mediafax. "Cererea pentru apartamente cu preturi medii va ramane crescuta, dezvoltarea acestui segment al pietei fiind favorizata de accesul la creditele ipotecare si cresterea puterii de cumparare a populatiei. Cumparatorii cu venituri mici si medii, de pana la 1000-1200 euro, pe luna vor fi activi mai ales pe piata apartamentelor in blocuri vechi", se arata intr-un studiu al CBRE. (C.P.)

Omul si bisturiul

Cele mai multe sesizari privind malpraxisul medical sunt la adresa chirurgilor, dar in ultimii 70 de ani nici un medic nu a raspuns penal pentru erorile din activitatea profesionala, potrivit datelor analizate la prima conferinta din Romania pe aceasta tema, la care au participat studenti si medici. Dezbaterile au avut ca scop o informare mai buna, in special in ceea ce priveste partea practica, a studentilor si medicilor cu privire la importanta malpraxisului medical si insusirea notiunilor de baza. Totodata, s-a urmarit si intensificarea relatiilor dintre studentii medicinisti si cei de la drept, pentru identificarea celor mai bune metode de colaborare privind malpraxisului. Principalii vorbitorii au facut parte din randul cadrelor didactice de la Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai Cluj-Napoca, cadre didactice de la Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca si reprezentanti ai Colegiului Judetean al Medicilor Cluj. (C.P.)

Campanie antiaviara

In intervalul 15-18 martie, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala vor desfasura, pe raza Sectorului 4 al Capitalei, o campanie de popularizare a masurilor antiepizootice. Primarul Adrian Inimaroiu a stabilit Planul de prevenire a aparitiei gripei aviare, potrivit caruia se impun urmatoarele masuri: se interzice comercializarea pasarilor in piete si prin comertul stradal; orice suspiciune de imbolnavire sau moarte a pasarilor din gospodarie va fi anuntata imediat la Directia Sanitar Veterinara si la Circumscriptia Sanitar Veterinara Concesionara din Sectorul 4; se interzice functionarea targurilor, bazelor de achizitie, expozitiilor si altor locuri de aglomerare a animalelor fara autorizatie sanitar veterinara; se vor amenaja si intretine locurile de depozitare a resturilor menajere potrivit reglementarilor sanitar-veterinare. (M.S.)

Hardau versus sindicate

Ministrul Mihail Hardau sustine ca a fost necesara reformarea totala a serviciilor din Educatie si infiintarea Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, dupa neregulile inregistrate in sistem anul trecut. El a raspuns, astfel, acuzatiilor liderilor Federatiei "Spiru Haret" referitoare la infiintarea CNCE si intentiei lor de a ataca, in contencios administrativ, Hotararea de Guvern privind infiintarea acestei structuri. "Ministerul face o mare greseala manageriala ca aceste institutii sa-si piarda autonomia una fata de alta si sa fie comasate intr-un mamut, care sa faca de toate si sa devina un al doilea minister. Sau, daca nu este greseala, este o forma de servire a interesului cine stie carui grup de "baieti isteti" din interiorul sau din afara institutiei. Aprobarea proiectului de act normativ ar fi o greseala chiar si din punct de vedere stiintific, deoarece persoanele care elaboreaza programele evalueaza si manualele, iar cei care ar trebui sa evalueze, din exterior, procesul de invatamant sunt, de fapt, colegi cu cei de la curriculum si manuale", sustine presedintele executiv al Federatiei, Marius Nistor. (M.S.)

Frontiera unica

Trenurile opresc, de ieri, intr-o singura statie la frontierele dintre Romania si Ungaria.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Blestemul castigatorilor la Loto (5278 afisari)
 Tariceanu, doi iepuri si-un calcul gresit (3376 afisari)
 Vulnerabila ANAF (3083 afisari)
 E timpul sa plece! (3002 afisari)
 O noua teapa imobiliara marca Dr. Moarte (2654 afisari)
 Atac la Basescu prin Curtea Constitutionala (416 afisari)
 Loteria vizelor pentru moldoveni (242 afisari)
 DNA verifica veniturile necuvenite incasate de sefii Loteriei Romane (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01442 sec.