Ziua Logo
  Nr. 3863 de vineri, 23 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Supracontrol veterinar

Asociatia Nationala a Fabricantilor de Produse Veterinare din Romania (ANFPV) este contrariata de modul abuziv in care Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) intelege sa-si exercite atributiile de supraveghere si control in domeniul fabricarii medicamentelor si produselor biologice de uz veterinar, se arata intr-un comunicat de presa al ANFPV.

ANSVSA a promovat Ordinul nr. 300/2006 privind Programul actiunilor de supraveghere, prevenire si control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului pentru anul 2007, prin care se introduce un "supracontrol" al produselor de uz veterinar.

Producatorii considera ca ANSVSA, prin masurile impuse, le aduce prejudicii materiale, generand scumpirea produselor de uz veterinar, precizeaza comunicatul. Potrivit acestuia, vor fi generate costuri suplimentare, ce se vor regasi in pretul produselor, ca urmare a analizelor de laborator care se vor face de doua ori: o data de catre producatori, pentru ca asa prevad reglementarile in vigoare, iar a doua oara de catre stat, pentru ca asa prevede noul ordin.

In plus, va fi afectata si imaginea producatorilor din Romania, intrucat prevederile ordinului vin sa ridice semne de intrebare asupra increderii pe care o are statul (ANSVSA) in industria din domeniu, chiar daca statul (ANSVSA) a autorizat unitatile de productie, procedurile de fabricatie si de control, precum si produsele finite, se mai arata in comunicat. Lipsa de transparenta decizionala in adoptarea unor masuri care afecteaza mediul de afaceri din Romania, precum si efectele generate (cresterea costurilor de productie pe intregul lant alimentar - protectia sanatatii animalelor, siguranta materiilor prime utilizate de industria alimentara etc.) a determinat ANFPV sa inainteze ANSVSA, conform Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, o plangere prealabila prin care se solicita anularea prevederilor respective din Ordinul nr. 300/2006, se specifica in comunicat. "In cazul in care ANSVSA nu va da curs solicitarii, ANFPV se va adresa instantelor de judecata", completeaza documentul.

ANSVSA se afla in centrul unui intreg scandal privind impunerea unor controale platite de cei controlati. Ordinul 300/2006 se inscrie in politica ANSVSA de a introduce controale peste tot, chiar si acolo unde legislatia comunitara nu o cere. (L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul anti-Basescu (3659 afisari)
 Despre statuia lui Antonescu de la Tel Aviv (3083 afisari)
 Sah fara mat (2828 afisari)
 Ceausescu la Ghencea - nici o dovada (2747 afisari)
 Un motan in calduri (2357 afisari)
 "Valizele" la DNA (252 afisari)
 Scuze si noi acuze (58 afisari)
 Donald Trump isi face casa de cununii pentru a o transforma in cavou (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01313 sec.