Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Benyatov aproape de libertate

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, ieri, cererea de revocare a mandatului de arestare preventiva a lui Vadim Benyatov (foto), urmarit penal pentru spionaj, in "Dosarul Privatizarilor", dispunand inlocuirea acestuia cu interdictia de a nu parasi tara. Judecatorul si-a motivat decizia spunand ca procurorii s-au grabit la arestarea acestuia, nerespectand procedurile legale. Benyatov va ramane insa in arest pana la solutionarea recursului formulat deja de procurori si care se va judeca astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In opinia avocatului lui Benyatov, Cristian Iordanescu, consultantul strain ar trebui pus in libertate imediat, pentru ca mandatul de arestare a fost revocat. Curtea de Apel a ramas in pronuntare in 15 decembrie cu privire la recursul inaintat de Benyatov. Atunci, el a incercat sa convinga instanta sa-l lase in libertate, intrucat este grav bolnav, suferind de cancer.

De asemenea, avocatii lui Benyatov au declarat ca acesta nu reprezinta un pericol pentru opinia publica si nu exista probe care sa ateste ca el a savarsit infractiunea de spionaj. Mandatul de arestare preventiva pe care Curtea de Apel l-a revocat ieri a expirat pe 18 decembrie, dar a fost prelungit cu 30 de zile. Luni seara, Curtea Suprema a decis ca Benyatov alaturi de ceilalti trei inculpati aresati in acest dosar sa fie cercetati in continuare in stare de arest, si a respins recursul acestora cu privire la prelungirea mandatelor. (A. GhiciuScA)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00576 sec.