Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

The New York Times spionat legal

Curtea Suprema de Justitie din SUA a permis autoritatilor sa verifice convorbirile telefonice a doi reporteri ai cotidianului The New York Times, pentru a descoperi sursa care a divulgat informatii intr-o ancheta antiterorista, relateaza Reuters. Informatiile dezvaluite presei vizau o ancheta demarata de autoritatile americane in legatura cu o serie de organizatii caritabile musulmane suspectate de finantarea unor activitati teroriste. Justitia americana a respins cererea formulata de cotidianul The New York Times, care solicita suspendarea unei decizii pronuntate de o curte de apel din New York, pana cand publicatia americana va formula un apel special la Curtea Suprema privind drepturile constitutionale si libertatea presei. (D.E.)

Iuscenko, in negocieri directe-surpriza cu Smirnov

Emisari ai presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, s-au aflat, saptamana aceasta, la Tiraspol pentru a discuta, impreuna cu liderul separatist transnistrean, Igor Smirnov, reluarea negocierilor in vederea solutionarii diferendului cu Republica Moldova. In spatele usilor inchise, adjunctul sefului diplomatiei de la Kiev, Andrei Veselovski, si adjunctul secretarului Consiliului National de Aparare si Securitate al Ucrainei, Serghei Pirojkov, au readus in atentia Administratiei separatiste din stanga Nistrului planul propus in 2005 de liderul de la Kiev in problema rezolvarii conflictului transnistrean. Ucraina a ignorat astfel formatul negocirilor cu privire la diferendul transnistrean, in formatul cinci plus doi - Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE, precum si SUA si UE, in calitate de observatori. (A.M.L.)

Proiect european de rezolutie pentru Iran

Franta, Germania si Marea Britanie au transmis Rusiei, Chinei si Statelor Unite un proiect de rezolutie privind sanctiunile la adresa Iranului in cazul dosarului sau nuclear, a anuntat ieri Ministerul francez de Externe, citat de Mediafax. "Proiectul celor trei state europene a fost transmis rusilor, chinezilor si americanilor, tinand cont de ingrijorarile unora sau ale altora", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Jean-Baptiste Matei.

"Filosofia generala a textului ramane aceeasi, si anume concentrarea pe programele nucleare si balistice iraniene, precum si pe entitatile care le conduc si indivizii care le promoveaza", a subliniat el.

"Vom vedea ce primire ii va fi rezervata acestui proiect european", a continuat Matei, adaugand ca in "aceasta afacere este necesara multa prudenta". (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00991 sec.