Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ciuhandu, campion la implinirea promisiunilor

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a implinit un deceniu de cand este in fruntea urbei de pe Bega. Cu doua saptamani in urma, acesta si-a facut bilantul, la doi ani care au trecut din actualul mandat. Din spusele primarului taranist, ce tine in acelasi timp fraiele PPCD-ului la nivel national, rezulta ca in doi ani si-a implinit promisiunile, in proportie de 75 la suta. Nu numai atat, dar primarul spune ca pana la sfarsitul mandatului le va indeplini pe toate, si ceva in plus. Da, ceva in plus, pentru ca la o analiza mai amanuntita, primarul a constatat ca a facut mai mult decat a spus. Timisoara arata ca un santier in momentul de fata, fiind mai multe lucrari la drumuri care se desfasoara in paralel. Rezultatul nu este altul decat blocarea circulatiei, mai ales la orele de varf. Totusi, edilul Timisoarei spune ca lucrarile se vor termina si ca atunci se vor vedea rezultatele.

Blocat de Consiliul local

Ciuhandu a vazut din reactia oamenilor ca s-au saturat de atatea lucrari care impiedica traficul si se gandeste serios ca, acolo unde se poate, sa treaca la lucrul pe timp de noapte, pentru a nu mai sta in calea masinilor ziua, cand circulatia este in toi. Daca ceva nu a mers cum trebuie, Ciuhandu spune ca vina a fost a consiliului local. "Fata de asteptarile initiale, lucrurile nu au decurs chiar asa cum am vrut, din cauza Consiliului local, unde se voteaza interesat si politizat. Regret ca in foarte multe initiative sunt blocat in Consiliul local si trebuie sa pierdem timp sa le luam de la capat. Poate e si o lipsa de comunicare, dar pentru a fi comunicare, trebuie sa fie doua parti. Raspunderea pentru lucrarile mari de investitii imi revin mie, cu plusurile si minusurile de rigoare. Erau absolut necesare. Peste doi ani, populatia va aprecia", spune primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Realizari

Primarul cu domiciliul in urbea de pe Bega si-a facut o lista si cu realizarile: alimentarea cu apa si canalizarea, lucrarile la drumuri, lucrarile de modernizare a infrastructurii la transportul in comun, termoficarea, alimentarea cu gaze naturale, iluminatul public, spatiile verzi, salubritatea, piete si altele. Au fost finalizate investitiile la strazile Preyer si Barac, amenajarea strazii M. Kogalniceanu - consolidare Podul Dacilor, modernizarea str. Mangalia, str. Mihalache, amenajarea Inelului 2 de circulatie, amenajarea Caii Bogdanestilor si modernizarea intersectiei Calea Lipovei - Bd. Antenei. Alte investitii demarate, care nu au fost inca finalizate, desi unele au depasit termenele anuntate, sunt: modernizarea tronsonului str. Nemoianu - Bd. Ferdinand - 16 Decembrie, reabilitarea Podului Traian, modernizarea str. Independentei - str. Drubeta, amenajarea Pietei Traian, modernizarea strazilor Ciocarliei, Cassian Munteanu, Ulpia Traiana si Traian Vuia, lucrari pe Bd. Revolutiei, Brediceanu si Rebreanu.

Inca 50 de troleibuze noi

In ceea ce priveste dotarile cu mijloace de transport in comun, au fost inlocuite toate tramvaiele vechi de tip TIMIS, iar parcul de tramvaie a fost suplimentat cu alte cinci mijloace de transport in comun (patru din Frankfurt, unul din Viena), s-au achizitionat 50 de autobuze noi Mercedes si a fost demarata procedura de achizitie a 50 troleibuze noi (30 de troleibuze articulate si 20 de troleibuze solo). Primarul preconizeaza ca, in cursul acestui an, se vor mai lua cel putin inca cinci tramvaie. Primaria Timisoara a efectuat un studiu privind optimizarea transportului in comun si infiintarea de noi linii de transport pana in 2008. S-a pregatit si documentatia pentru licitatia programului "Sistemul de dispecerizare a transportului in comun", acesta urmand a fi implementat pana la sfarsitul anului in curs.

Gradina zoologica din toamna

In ceea ce priveste Gradina Zoologica, s-au realizat documentatiile tehnice pentru extinderea si reamenajarea ei si s-au demarat lucrarile de reparatii la gardul imprejmuitor, de realizare a instalatiilor electrice si de realizare a retelei de apa-canal. Zoo-ul va fi deschis in toamna. In baza recomandarilor "Cadastrului Verde", s-a realizat si Studiul privind exploatarea Padurii Verzi, ca zona de agrement si au inceput lucrarile in zona. La capitolul locuinte, este in curs de reabilitare un bloc de locuinte de pe strada Polona si se continua achizitionarea de imobile in zona, in vederea finalizarii complexului social de pe strada Polona. In curs de finalizare este si reabilitarea blocului de locuinte de pe strada Ialomita nr. 61, care va fi gata in august. La capitolul realizari apare chiar si marirea tirajului la Monitorul Primariei Timisoara. Primarul Ciuhandu a uitat insa sa pomeneasca de nerealizari. N-are nimic, se intampla si pe la case mai mari. Dar in schimb, are grija PSD-ul...

PSD arata cartonasul rosu

Social-democratii din Timis au aratat patru cartonase rosii Primariei Timisoara: unul pentru proasta administrare a banilor publici, al doilea pentru ineficienta aparatului primariei, al treilea pentru gestionarea oculta a fondurilor si ultimul, dar nu cel din urma, pentru blocajul politic daunator orasului. Se gandesc si la al cincilea cartonas, pentru coruptie, dar deocamdata il tin in buzunar, pana cand va fi cazul sa il scoata. "Al cincilea este pentru coruptie, pe care nu-l dam deocamdata. Daca vom avea motive sa aratam si cel de-al cincilea cartonas rosu, echipa Ciuhandu trebuie sa paraseasca gazonul inainte de termen, alegerile din 2008", spune Sorin Grindeanu, prim-vicepresedintele PSD Timis si consilier local al municipiului Timisoara.

Pesedistii acuza

Orasul este sub asediu. Se fac lucrari in fiecare coltisor: la liniile de tramvai, la canalizare, la alimentarea cu apa si multe altele. In plus, se plombeaza strazile, ceea ce incurca circulatia la mare arta, principalele artere ale orasului de cinci stele fiind pur si simplu blocate in miezul zilei. Administrarea banului public se vede cel mai bine, in viziunea grupului de consilieri locali pesedisti, la lucrarile ce sunt in tot orasul. Desi au termene de finalizare, acestea nu se respecta. Si nu numai ca nu se respecta termenele de finalizare ale lucrarilor, dar firmele care le fac nici macar nu sunt sanctionate. "In anul acesta, Consiliul local are cel mai mare buget din istorie. Simtiti? Eu nu simt ca se intampla ceva cu acesti bani", se plange Grindeanu. Si daca ar fi sa intrebam pesedistii despre ceea ce a realizat Ciuhandu pana acum, ar spune simplu: "Nu a indeplinit nici 75 la suta din oferta electorala din 1996". Afirmatia este catalogata de colegii de partid ai primarului Ciuhandu ca fiind facuta din invidie. "Ii deranjeaza succesele si realizarile lui Ciuhandu", spune Marius Popovici, presedinte PPCD Timis si vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.

Adrian PANDURU - ZIUA de Vest
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01114 sec.