Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Telenovela Iancu

Omul de afaceri a fost arestat a treia oara * Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Parchetului si a decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 19 zile pe numele lui Marian Iancu * El a venit singur la Directia Cercetari Penale, unde a fost incarcerat

Omul de afaceri Marian Iancu a fost incarcerat, ieri, in arestul Directiei de Cercetari Penale Bucuresti, dupa ce Curtea de Apel a admis recursul procurorilor Parchetului General cu privire la decizia instantei inferioare de cercetare in stare de libertate a omului de afaceri. Astfel, pe numele lui Marian Iancu a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru 19 zile, in acelasi dosar in care a fost arestat preventiv si Ovidiu Tender.

La doar cateva ore de la aflarea deciziei, Iancu s-a prezentat la sediul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru a fi incarcerat, pentru a doua oara de la inceputul lunii aprilie. Ca si in 4 aprilie, Iancu a venit la sediul DCP cu o masina de teren, de culoare neagra, apartinand firmei VGB. Omul de afaceri era si acum imbracat in trening si avea la el aceeasi geanta rosie. Rezervat in declaratii, Marian Iancu a spus doar ca va continua sa faca demersuri in instanta, pentru a-si dovedi nevinovatia.

Propunerea de arestare preventiva a lui Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum, firma controlata de VGB, a fost rejudecata de Tribunalul Bucuresti, dupa ce, in 14 aprilie, Curtea de Apel a apreciat ca in cauza ar fi fost comise anumite vicii de procedura. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi. (M.V.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01239 sec.