Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rompetrol contesta sechestrul Parchetului

Aparatorii grupului Rompetrol au aratat ca in cauza nu exista o parte vatamata si ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu s-a constituit parte civila * Avocatul Ovidiu Budusan a explicat ca actiunile asupra carora s-a pus sechestrul au fost dobandite printr-un contract de privatizare incheiat in octombrie 2000 si ca nu exista probe ca banii investiti ar fi fost dobanditi anterior prin savarsirea vreunei infractiuni

Grupul Rompetrol Rafinare SA a solicitat, ieri, Tribunalului Bucuresti ridicarea sechestrului asigurator instituit de procurorii Parchetului instantei supreme asupra actiunilor companiei. Avocatii Rompetrol au sustinut ca in cauza nu exista o parte vatamata si ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu s-a constituit parte civila. In acest sens, unul dintre avocatii companiei, Ovidiu Budusan, a declarat ca MFP nu a confirmat niciodata prejudiciul aratat in dosar si nici nu a depus vreo cerere pentru recuperarea sumei aratate in dosarul cauzei. Totodata, acesta a precizat ca, potrivit doctrinei judiciare, sechestrul trebuie instituit asupra bunurilor personale ale inculpatilor, nu asupra bunurilor persoanei responsabile civilmente. Budusan a explicat ca actiunile asupra carora s-a pus sechestrul au fost dobandite printr-un contract de privatizare incheiat in octombrie 2000 si ca nu exista probe ca banii investiti ar fi fost dobanditi anterior prin savarsirea vreunei infractiuni. Bunurile nu au fost indicate, individualizate, iar majoritatea bunurilor companiei au fost dobandite inca de la infiintare.

In replica, procurorul de sedinta a sustinut ca la dosar exista o cerere a MFP de constituire de parte civila, cu mentiunea ca urmeaza sa precizeze ulterior care este cuantumul prejudiciului suferit. Totodata, procurorul a precizat ca sechestrul a fost pus pentru a se evita instrainarea bunurilor, in conditiile in care exista acest risc. Reprezentantul Ministerului Public a aratat ca sechestrul a fost instituit asupra a peste 5,4 miliarde de actiuni, fiecare estimata la 0,10 lei noi. Instanta a ramas in pronuntare in acest dosar. (M.V.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.