Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Proiectele Legilor Securitatii Nationale ajung la Guvern

Sergiu Medar (foto) ii va trimite premierului Tariceanu toate observatiile si modificarile primite la Cotroceni din partea opiniei publice

Consilierul prezidential si seful Departamentului Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale, Sergiu Medar, va transmite, saptamana viitoare, Guvernului Romaniei cele patru propuneri de proiecte de legi privind Securitatea Nationala. Este vorba Legea informatiilor, contrainformatiilor si securitatii nationale, Legea privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii (SRI), Legea privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe (SIE) si Statutul ofiterilor de informatii. Dupa ultima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, din data de 17 aprilie 2006, seful statului a decis sa desecretizeze cele patru propuneri de proiecte de legi si sa le puna in dezbatere publica timp de o luna.

Sergiu Medar ne-a declarat ca, "cel mai probabil, in cursul zilei de 22 mai, voi trimite la Guvern cele patru propuneri de proiecte de legi privind Securitatea Nationala. Pe langa acestea voi transmite primului ministru propunerile si observatiile pe marginea acestor proiecte primite in ultimele 30 de zile la Presedintie din partea ONG-urilor si a persoanelor private. Sergiu Medar a precizat ca isi exprima intreaga disponibilitate de a discuta cu reprezentantii Guvernului pe marginea propunerilor de proiecte de legi si a modificarilor sosite la Palatul Cotroceni.

Doua variante

In conditiile in care nici presedintele, nici CSAT nu au drept de initiativa legislativa, seful statului a aratat, luna trecuta, ca CSAT avea la indemana doua variante: fie asumarea proiectelor de catre un partid parlamentar, fie de catre Guvern. "Spre satisfactia mea, primul-ministru a dorit ca acest pachet legislativ sa fie adoptat de catre Guvern, ceea ce creeaza conditiile ca legile sa fie si mai bine pregatite pentru trimiterea spre Parlament", a afirmat Traian Basescu, adaugand ca forma finala a legilor va reveni mai intai in CSAT pentru a primi aviz, in vederea dezbaterii in forul Legislativ.

Ieri, APADOR-CH a anuntat ca a transmis consilierilor prezidentiali, care au tangenta cu cele patru "propuneri de proiect", comentariile si sugestiile sale. Comentariile si sugestiile APADOR-CH pot fi accesate la adresa www.apador.org, in sectiunea "Rapoarte speciale/Alte activitati".

Doru DRAGOMIR
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00446 sec.