Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Si aviara zvarrr!

Patru stegulete rosii si cinci galbene, toate democrate, mai pluteau in spritul pacientului perfect Basescu, iesit mult mai sanatos in sondaje decat este de bun simt. Fastacita si imbujorata, Anca Boagiu se declara satisfacuta de pretentiile nesimtite ale Europei. S-a trezit aderata leoarca in plina conferinta de presa. Gigi Becali improsca cu acatiste de cinci sute, si numai de bine, inspre Sportul Studentesc si Presedinte. De emotie, Emil Boc proba neglijent pijamaua lui Stolojan. Cand, ce sa vezi!, aviara zvarrr! pe dugheana integrarii.

Facatura sau nu, odata cu anuntarea celor trei variante de amanare a incorporarii in Europa, Romania va mirosi a pene arse si benzina. Inflacarata, cum ii sta ei mai bine la ceas de cumpana, tarisoara se va autoparjoli pana la pulpe, se va otravi cu tuica contrafacuta si se va lasa pagubasa, intr-o rana, pe mana Uniunii Europene.

Pompierul Flutur stinge de stinge focare dupa focare. Ca o perna atomica jumulita va putea fi perceputa Romania din satelit. Colegul Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a aparut in graba la televizor si cu vocea liberalo-cavernoasa, care-i sade lui mai bine, ne-a aruncat Tamiflu in ochi si a decretat incendiu total, sobru de ziceai ca l-a vazut pe Ciomu.

Nu se pune problema ca nu suntem in stare sa gestionam vreo secunda de calamitate, dar nici macar nu dam de inteles ca am banui cumva ce ni se petrece. Daca o intrebati pe Delfina Barbu, asa o reclama niste olteni dusi cu pluta, Dunarea a revenit in matca ei fireasca numai ca sa respecte programul de guvernare. Oamenii, mai devreme sau mai tarziu, se vor intoarce la casele lor, viata isi va urma cursul ei firesc si, in general, lucrurile se mai intampla. Ce Dumnezeu, n-a murit nimeni din atat!

Super-strategia de combatere a gripei aviare, pentru care, zice Flutur, Romania a primit numai note de bine, si-a aratat, in sfarsit, roadele. In timp ce ardeau gastele ca artificiile prin toate baltile Dobrogei, buboiul cocea mocnit in buricul tarii. Vigilentii guvernamentali perpelesc la nimereala oratanii vinovate numai pentru faptul ca sunt gaini si nu pot sa ne parasca la vreun baron comunitar, iar adevaratele criminale se expun concupiscente in galantarele supermarketurilor, ademenind fara rusine clientul pofticios si credul.

Fermele din Codlea, trebuie sa avem si noi Cernobalul nostru, nu pot fi singurul focar, pentru ca aceste cotete respecta in aceeasi masura normele sanitar-veterinare ca oricare altele din Romania. Nu se poate vorbi de o exceptie, un accident nefericit; este regula, felul nostru de a intelege si aplica normele europene. De ce credeti, dragi consumatori, ca vor acei nemernici si hapsani raportori sa lichidam fabricile de raie si paduchi? Intr-un fel, si de dragul lor, dar nu putem sa-i acuzam ca-i mananca pielea la simpla idee ca vietuim gard in gard.

Dintre nerusinatele pretentii ale UE, pentru care am luat ieri si cateva castane oficiale, percepute de testele luminate ale Aliantei drept cartonase rosii, (sa nu mai inteleaga nici Serea pe ce lume traieste) doua, dintre cele mai fierbinti, privesc securitatea alimentara. Daca va puteti desprinde ochii de pe pulpele irezistibile, si dati ochii roata prin Alimentara o sa descoperiti toate otravurile, cu tot cu formula de fabricatie afisata explicit pe eticheta. Daca am fi in stare sa descifram savanta compozitie, am ingheta ca puiul de Crevedia vizavi de Nicoleta Luciu, ca sa ramanem in domeniu. Foamea este mare, oferta si mai si. Dar sa fie ca la tigari, sa poti opta intre cancer si impotenta, asa si la mancare, intre un ulcer anost si indelung si o gripa rapida si eficienta. Vorba unui bard, decat o viata caine, mai bine o zi leu.

Guvernul, asa naucit de propria guvernare, bulversat de gandurile de restructurare, persiflat de presedinte, amenintat cu integrarea fortata, basca speriat de Geoana (nascut candidat talentat la Primarie, la postul de premier, la ce s-o mai ivi si prostanac devotat, vezi Iliescu - "Ganduri si Reforma") s-a multumit sa incendieze in public niste rate pasagere si a uitat ca lumea de la tara pe care o mana n-a mai vazut televizor decat pe sticla.

Imprastietorii de virus aviar, niste gainari, naimiti cu ziua pe la ferme, sunt simpli executanti. Cere piata libera gaina? Cere. In fond ce crima a comis el, a aruncat o pasare, doua peste gard. A dus mancare acasa si-a stropit un pic cu aviara imprejur. Ce-o sa-i faca Blaga si Monica, o sa-l coopteze in lotul de rezerva al marilor corupti?

Sfatul medicului: Nu se face aviara pe burta goala.

Rene PARSAN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01187 sec.