Ziua Logo
  Nr. 3575 de joi, 16 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

PF Teoctist i-a explicat lui Tariceanu pozitia BOR

Patriarul Teoctist l-a primit ieri la sediul Patriarhiei pe premierul Calin Popescu Tariceanu care i-a prezentat sefului Bisericii Ortodoxe Romane pozitia Guvernului fata de adoptarea de catre Parlament a ordonantei de infiintare a Fundatiei Gojdu.

"Premierul a prezentat Patriarhului Teoctist pozitia Guvernului cu privire la adoptarea de catre Parlament a Ordonantei privind infiintarea Fundatiei Gojdu, fiind receptate argumentele pentru care Executivul considera ca acest demers este justificat si in interesul Romaniei", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Patriarhul Teoctist a sustinut in fata premierului Tariceanu pozitia Bisericii Ortodoxe Romane in conformitate cu Sfantul Sinod din 9 februarie 2006, care a incredintat inaltilor ierarhi ortodocsi din Transilvania si Banat reprezentarea intereselor BOR in chestiunea Gojdu.

Pozitia BOR, prezentata intr-un protest inaintat Presedintiei, Guvernului si Parlamentului sustine retragerea Ordonantei de urgenta pentru ratificarea Acordului din octombrie 2005 si respectarea intocmai a Testamentului lui Emanuil Gojdu din 1869. Scrisoarea care sustine pozitia BOR a fost semnata de 15 inalti ierarhi ortodocsi din Transilvania, Banat si Ungaria. (G.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Revolta la Spitalul Militar (4030 afisari)
 "Nu puteam sa fiu numai diplomat in Polonia" (406 afisari)
 Stiri pe scurt (302 afisari)
 Prima victima a apei de gura (270 afisari)
 Stiri pe scurt (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00418 sec.