Ziua Logo
  Nr. 3311 de sambata, 30 aprilie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Arta Dansului

Coregraf, dansator si regizor cu origini spaniole si americane, Rosa Olympia Estrella aduce pe scenele romanesti spectacolul Arta Dansului. Cele doua coregrafii noi semnate de Rosa Olympia Estrella, "Travelers Dream Pub" si "Angelfire Underground", aduc in atentia publicului roman muzica si dansul din Statele Unite.

Arta Dansului va debuta la Teatrul Odeon in Bucuresti pe 8 Mai la ora 19:00, si va continua printr-un turneu national cu spectacole la Ploiesti (Teatrul Toma Caragiu, 9 Mai), Braila (Teatrul Maria Filotti, 10 Mai), Galati (Teatrul Nicolae Leonard, 11 Mai), Buzau (Teatrul George Ciprian, pe 12 Mai).

"Travelers Dream Pub" si "Angelfire Underground" sunt creatii noi, care evidentiaza vastul areal cultural, muzical si coregrafic american. "Travelers Dream Pub" este o lucrare eleganta care isi propune sa reflecte visele calatorilor, calatoria, porturile si marea, vantul si lumina lunii; este, de fapt o calatorie printre si dincolo de simturi, sugerata prin dans contemporan si Neo-Clasic pe muzica clasicilor americani. In schimb, "Angelfire Underground" este o lucrare energica despre lumea metroului New-Yorkez si, prin extensie, a vastului spatiu de interferente culturale care fac din N.Y. un amestec fascinant si colorat, coregrafiat si dansat "contemporan" pe muzica de jazz american. Arta Dansului exista datorita efortului generos al Fundatiei Green Sky si al Centrului Cultural American de pe langa Ambasada Statelor Unite la Bucuresti. (M.T.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Robert Schuman, "parintele Europei" (1907 afisari)
 Conflict de proportii intre China si Japonia (911 afisari)
 Proprietarii - de un leu speranta (558 afisari)
 Istoria datei pascale de la Niceea pana azi (264 afisari)
 Lumea secretelor (230 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00586 sec.