Ziua Logo
  Nr. 3088 de luni, 9 august 2004 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Antecedente

In 2000 un ofiter SPP a batut doi ziaristi, un redactor si un fotoreporter de la "Evenimentul Zilei". Incidentul a avut loc la sediul PDSR din Craiova. In momentul in care un lider al acestei formatiuni a coborat din masina a fost fotografiat de fotoreporter, care, imediat a fost luat la pumni de una dintre garzile de corp. Intaratat, SPP-istul a incercat sa-i smulga aparatul de fotografiat ziaristului, dar intre cei doi s-a bagat un alt jurnalist care a incercat sa-si protejeze colegul. Sepepistul l-a recunoscut pe ziarist: "A, tu esti ala de la Evenimentu'!" Jurnalistul nu a mai apucat sa se fereasca de ploaia de pumni care s-a abatut asupra sa.

In anul 2002, doi lucratori ai SPP, Gheorghe Rizea si Ciprian Sora, ultimul binecunoscut pentru participarea la campionatele de K1 au fost acuzati de tortura de catre un fost maior SPP Cornel Donisan. Acesta a fost rupt cu bataia, adus in pragul mortii si i s-au furat bunurile pe care le avea asupra sa: un ceas de aur Versace, o bratara de aur, banii, actele, cardurile bancare, cheile de la casa, birou si autoturism. "Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fara cunostinta, am fost sugrumat cu antebratele pana aproape mi-am pierdut rasuflarea. Am fost amenintat cu moartea, cu distrugerea. Ciprian Sora a scos un cutit din buzunar si m-a amenintat ca ma omoara. M-am aparat de cutit ridicand mana stanga, moment in care am fost taiat la mana. Din cap imi curgea sange, nu credeam ca voi supravietui bataii si le-am spus ca voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina sa nu ma omoare. Mi-au luat ceasul si bratara si tot ce aveam in buzunare", a declarat la acea vreme presei Donisan.

Referitor la pregatirea oamenilor din institutie este graitor un eveniment petrecut in 1999, cand ziaristii prezenti in Piata Universitatii, unde presedintele Emil Constantinescu a participat la festivitatea intalnirii generatiei de studenti a anilor 70, au fost martorii unui eveniment mai putin obisnuit. Unei tinere SPP-iste din garda presedintelui i-a cazut pistolul pe trotuar chiar in momentul in care alerga spre intrarea de la Universitate. Fara sa realizeze ca a pierdut armamentul din dotare ea si-a continuat goana.(D.E.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Patriarhul Teoctist a binecuvantat Munposan (154 afisari)
 Canalul Bastroe va ucide Delta Dunarii (141 afisari)
 Loctiitorul sefului IPJ Bihor a bagat o fata in coma (43 afisari)
 Bestiile SPP (39 afisari)
 PNTCD - alternativa electoratului de dreapta (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00967 sec.