Ziua Logo
  Nr. 4269 de vineri, 27 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ucraina viseaza schimbarea la fata a Insulei Serpilor in 25 de ani

Seful Directiei pentru arhitectura si politica urbanistica din cadrul Consiliului regional Odesa, Vladimir Iarovoi, a sustinut o conferinta de presa pe tema "Insula Serpilor peste 25 de ani", relateaza portalul regional odessa.ua, citat de Rompres.

"Intrucat asezarea Belai din Insula Serpilor este chiar un sat, el va trebui si populat. Dupa finalizarea tuturor lucrarilor de constructie si amenajare, prevazute in Planul General de dezvoltare a insulei, urmeaza ca 150 de persoane sa se stabileasca aici pe baze permanente. In perioada de vara, numarul locuitorilor satului Belai ar putea sa creasca pana la 200", a afirmat responsabilul ucrainean, indicand ca deja in prezent un numar de persoane a obtinut adeverinte speciale pentru a se putea instala pe insula.

Conform planurilor de amenajare a Insulei Serpilor, al carei platou continental face in prezent obiectul unui litigiu intre Ucraina si Romania la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, pe aceasta urmeaza sa fie ridicat un complex locativ, de patru etaje, una din cladiri urmand sa adaposteasca birourile administratiei Odesa, centre de presa, o sala de conferinta. Autoritatile planuiesc de asemenea construirea unui centru medical, precum si a unor unitati industriale de prelucrare a pestelui si fructelor de mare.

Planul general elaborat de puterea de la Kiev mai prevede construirea pe Insula Serpilor (care are o suprafata de nici 20 de hectare) a unui cinematograf, a unui restaurant, a unor saune, a unei sali de fitness, a unui complex hotelier, o unei arene amfiteatru ca in Grecia Antica precum si a templului lui Achile.

"In Insula Serpilor se va putea ajunge fie plecand din Odesa, fie din Vilkovo", a afirmat seful urbanist din Odesa, indicand ca se planuieste constructia unor debarcadere pentru iahturi. El a mai spus ca, potrivit planurilor autoritatilor, in satul Belai vor exista 150 de locuri de munca pe perioada de vara si 80 - in tot restul anului.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avertismentul duhovnicului (4320 afisari)
 Vadim fortat sa demisioneze (3110 afisari)
 Cazul Nastase scandalizeaza UE (2680 afisari)
 Enigma Orban (2236 afisari)
 Incident de securitate la CSAT (1353 afisari)
 Majoretele sexy ale rusilor (2360 afisari)
 Gheata de la Polul Nord este pe cale sa dispara in intregime anul acesta (1975 afisari)
 Pictorial incendiar cu bomba sexy Pamela Anderson (1803 afisari)
 Furtuna la Volkswagen: 30.000 de masini au fost avariate in parcare (1589 afisari)
 Voronin s-a facut de ras (1488 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01051 sec.