Ziua Logo
  Nr. 4263 de vineri, 20 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rusia inarmeaza armata afgana impotriva talibanilor

Washingtonul si Moscova au incheiat "un acord de principiu" privind furnizarea de arme rusesti armatei afgane care lupta impotriva miscarii talibane, au anuntat vineri, la Moscova, reprezentanti ai diplomatiilor celor doua tari.

"Un acord de principiu privind furnizarea de material militar rus Armatei nationale afgane", a fost incheiat in cadrul unei reuniuni de doua zile a Grupului de lucru americano-rus de lupta impotriva terorismului, se precizeaza intr-un comunicat comun preluat de Interfax si RIA Novosti, citate de Rompres.

"Am furnizat deja in trecut material militar Afganistanului. Poporul afgan si guvernul sau par sa aiba acum vointa de a reglementa problema securitatii. Suntem pregatiti sa studiem nevoile de material militar si sa ajutam aceasta tara", a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Kisliak.

Diplomatul rus a apreciat ca este "posibil" ca Rusia sa-si creasca livrarile de arme pentru Afganistan. "Este posibil, dar nu intentionez acum sa fac evaluari in cifre", a adaugat el.

Serghei Kisliak a facut aceasta declaratie in prezenta subsecretarului de stat american pe probleme politice William Burns, la incheierea celei de-a 16-a reuniuni a Grupului de lucru ruso-american de lupta impotriva terorismului care s-a reunit alternativ la Washington si Moscova.

Grupul are ca obiectiv cooperarea dintre Rusia si SUA, dar si dintre acestea si alte tari pe probleme privind Afganistanul, lupta impotriva traficului de droguri, finantarea terorismului, armele de distrugere in masa.

M.N.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Circ la investirea lui Oprescu (2740 afisari)
 Muntii Carpati la mana ungurilor (1968 afisari)
 Misterul lacului Tiberiada (1961 afisari)
 Poemele hiperporno ale lui Emil Brumaru (1739 afisari)
 Jaf in codrul Regelui (1651 afisari)
 Codul secret al lui Michelangelo, ascuns in picturile ce impodobesc Capela Sixtina de la Vatican (2851 afisari)
 O singura pastila le poate scapa pe femei de o sarcina nedorita (2362 afisari)
 "Dorele, ne miscam si noi mai cu talent", in varianta cu sutien  (2259 afisari)
 Sylvie van der Vaart, cea mai sexy nevasta de fotbalist la EURO 2008 (1971 afisari)
 Băsescu i-a spus unei jurnaliste că orice răspuns are nevoie de o intrebare care să probeze o minimă inteligență (1892 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00543 sec.