Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Europenii mor pe capete la locul de munca

O persoana din Uniunea Europeana (UE) moare la fiecare trei minute, iar jumatate dintre decese sunt cauzate de boli profesionale sau accidente la locul de munca, arata datele Eurostat date publicitatii luni. Datele au fost calculate pe baza numarului deceselor anuale cauzate de accidente de munca (5.720) si numarul lucratorilor care mor in fiecare an in UE din cauza unor boli profesionale (159.500).

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA) a lansat campania "Locuri de munca sanatoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere". Campania isi propune sa informeze la nivel european despre evaluarea riscurilor, vizand, in special, sectoarele de mare risc precum constructiile, serviciile de sanatate si agricultura, si necesitatile intreprinderilor mici si mijlocii. Aceasta se va desfasura pe o perioada de doi ani (2008-2009). Conform legislatiei comunitare, toti angajatorii din UE sunt obligati sa faca evaluari ale riscurilor. Acestea ii ajuta pe angajatori sa inteleaga masurile pe care trebuie sa le ia pentru a imbunatati sanatatea si securitatea la locul de munca. "Fiecare accident de munca si boala profesionala este de prisos", a declarat, citat de Rompres, Vladimir Spidla, comisarul european pentru Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitatea de sanse. "Chiar daca acestea nu duc la evenimente fatale, consecintele sunt inacceptabile, atat pentru persoanele implicate, cat si pentru economie. In fiecare an, milioane de lucratori din UE sunt implicati in accidente care ii obliga sa stea acasa cel putin trei zile lucratoare, iar aceasta reprezinta un cost imens pentru economie. Evaluarea riscurilor este esentiala pentru reducerea acestor cifre. Insa aceasta nu este decat prima etapa - trebuie sa urmeze implementarea", a continuat comisarul european.

Campania locurilor de munca sanatoase evidentiaza necesitatea evaluarii riscurilor in conformitate cu Strategia comunitara privind sanatatea si securitatea in munca (2007-2012), ce are drept scop reducerea cu un sfert a accidentelor de munca pe perioada respectiva la nivelul UE.

O.R.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01338 sec.