Ziua Logo
  Nr. 4221 de vineri, 2 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Yahoo se ascunde de Microsoft in spatele Google

Yahoo! este la un pas de a semna un contract de colaborare cu Google, in incercarea de a se apara de o eventuala incercare de preluare ostila din partea Microsoft, anunta Wall Street Journal, citand surse apropiate negocierilor. In urma intelegerii, rezultatele cautarilor pe motorul Yahoo! vor contine reclame de la Google. Cele doua companii au refuzat insa sa comenteze informatiile. Intre timp, reprezentantii gigantului Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, sustin ca grupul se poate descurca foarte bine si fara Yahoo! dar nu exclud varianta unei preluari ostile.

In plus, mai marii Microsoft spun ca o intelegere intre Yahoo! si Google nu este in folosul consumatorilor. ''Orice contract definitiv intre cele doua parti va oferi celor de la Google 90% din piata publicitara a cautarilor pe internet. Asta ar face ca piata sa fie mai putin competitiva'', a declarat Brad Smith, consilier general al producatorului de software.

Directorul general de la Microsoft, Steve Ballmer, a spus, joi seara, ca renuntarea la preluarea Yahoo! ramane una din cele trei optiuni pe care grupul le analizeaza in prezent, precizand ca un anunt va fi facut in scurt timp, poate chiar in cursul zilei de vineri. ''Practic, avem la dispozitie trei optiuni. Exista optiunea acordului amiabil, cea a ofertei ostile si cea de a treia varianta este renuntarea'', a declarat Steve Ballmer. De asemenea, directorul general si-a informat angajatii ca grupul Yahoo! este valoros ca parte a strategiei Microsoft de a depasi rivalul Google, insa exista limite cu privire la pretul pe care compania este dispus sa-l plateasca. ''Yahoo! nu este o strategie, ci este o parte a unei strategii. Stiu exact cat valoreaza Yahoo! pentru mine si nu voi plati un cent mai mult peste ceea ce cred ca este pretul corect'', a precizat Ballmer.

Wall Street Journal a anuntat miercuri ca Microsoft ar fi dispus sa-si majoreze oferta initiala de 31 de dolari pe actiune pana la 33 de dolari pe actiune, insa nu are de gand sa ofere un pret de 35 pana la 37 de dolari pe actiune, pret solicitat de marii investitori de la Yahoo!.

Prin preluarea Yahoo!, Microsoft ar deveni un competitor serios pe piata de cautare online, unde pana acum grupul fondat de Bill Gates a ramas in urma celor de la Yahoo! si Google. La 31 ianuarie 2008, grupul fondat de Bill Gates a oferit 31 dolari pentru fiecare actiune Yahoo!, o prima de 62 de procente. Actionarii Yahoo! puteau alege intre a primi bani gheata sau un numar fix de actiuni Microsoft.

A.ENCULESCU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Renta viagera agricola moare la anul (3113 afisari)
 Racoritoarele dauneaza grav sanatatii (2841 afisari)
 Noaptea Invierii la Spitalul Floreasca (2330 afisari)
 Sandero de 7950 de euro (1881 afisari)
 "Te porti romi-neste, pleci!" (1231 afisari)
 Cercetatorii au dovedit ca bolile pot fi vindecate cu ajutorul rugaciunii (3222 afisari)
 Fiica cantaretei Whitney Houston a incercat sa se sinucida (2466 afisari)
 China construieste o baza secreta pentru submarine nucleare (2004 afisari)
 Una dintre fiicele "monstrului din Amstetten" este pe moarte (1934 afisari)
 Campanie originala a PNL: Adevarul gol-golut despre... Vanghelie  (1865 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00436 sec.