Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului

Summitul NATO. Discutii, intruniri, o multime de sefi de stat si de guverne. Pe langa subiectele de importanta diplomatica, atentia participantilor la summit a fost rapita, pe drept cuvant, de frumusetea sotiilor inaltilor demnitari. In lipsa Primei Doamne a Frantei, Carla Bruni, privirile s-au indreptat catre jumatatea presedintelui azer, Ilham Alizev. Rafinata si extrem de inteligenta, Mehriban Arif gizi Alieva, prima doamna a Azerbaijanului, in varsta de 46 de ani, a fost cea care a reusit sa il "vindece" de seful statului azer de patima jocului de carti.

Prima Doamna a Azerbaijanului, Mehriban Arif gizi Alieva, este extrem de implicata in actiuni umanitare. Pe langa statutul de membra a Adunarii Nationale a Azerbaijanului, prima doamna este ambasador al bunavointei din partea UNESCO si presedinte a numeroase organizatii caritabile.

Mehriban Alieva s-a nascut intr-o familie de profesori. Tatal sau, Arif Pashayev, este doctor in matematica si fizica si este rectorul Academiei Nationale de Aviatie din Baku. Mama sa, Aida Imanguliyeva, a fost un cunoscut psiholog si lingvist.

Mehriban Alieva a urmat scoala elementara din Baku si a fost premiata cu medalia de aur pentru competentele sale. Isi termina studiile pe care le incepuse initial la Universitatea de Medicina din Azerbaijian, la Academia de Medicina Sechenov din Moscova. S-a specializat apoi in bolile oculare, in cadrul Institutului Stiintific de Cercetare Medicala din Moscova.

Extrem de bataioasa, se pare ca ea este femeia careia actualul presedinte azer ii datoreaza schimbarea radicala si succesul de pe scena politica. Cei doi s-au casatorit in 1984, dupa de s-au cunoscut intr-un cazino. Mehriban lucra in localul al carui client fidel era Ilham, pe atunci un impatimit al jocurilor de noroc. Un cuvant greu de spus impotriva pasiunii lui Alizev l-a avut chiar tatal acestuia. Si asta pentru ca, in momentul in care a aflat despre obiceiurile de cartofor ale fiului sau, presedintele de la acea vreme al Azerbaijanului, Haydar Alizev, ar fi ordonat inchiderea tuturor cazinourilor din tara. In prezent, trecutul cuplului prezidential este un subiect tabu in Azerbaidjan.

Mehriban Alieva este privita nu numai ca o femeie foarte frumoasa, ci si ca una inteligenta si capabila, considerata un adevarat simbol al statului.

C.S.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00458 sec.