Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Atentie, se inchid usile Rusiei pentru investiiile straine

Rusia isi continua campania de "expulzare" a investitorilor straini din tara si promoveaza tot mai vocal o politica economica a "portilor inchise". De data aceasta este vorba despre un proiect de lege ce urmeaza sa limiteze accesul investitorilor straini intr-o serie de sectoare cheie, precum petrolul, gazele naturale si mass-media, ce a fost aprobat miercuri fara modificari semnificative in a treia, si ultima, lectura de catre Camera inferioara a Parlamentului rus (Duma), transmite AFP.

Textul legii, care a fost validat in prima lectura la 14 septembrie 2007 si in o a doua lectura pe 21 martie 2008, reglementeaza "investitiile straine in societatile care au o importanta strategica pentru apararea si securitatea statului".

Actul normativ trebuie aprobat si de Camera superioara a Parlamentului rus (Consiliul Federatiei), apoi semnat de presedinte inainte de a intra in vigoare.

Kremlinul tine sub control strans economia rusa

De la industria energetica pana la cea a mass-media, Kremlinul s-a pus pe "cenzurat". Dupa adoptarea legii, orice companie privata straina care va dori sa achizitioneze o participatie mai mare de 50 de procente intr-o companie rusa,e din cele 42 de sectoare considerate strategice, va avea nevoie de o autorizatie speciala de la o comisie compusa din reprezentanti ai ministerelor economice si ai institutiilor care asigura securitatea nationala. In cazul companiilor straine controlate de stat, acesta vor trebui sa obtina o autorizatie similara daca doresc sa preia o participatie mai mare de 25 de procente intr-o companie rusa dintr-un sector strategic. Potrivit presei ruse, lista sectoarelor strategice cuprinde in special sectorul nuclear, aerospatial, constructia de armament, precum si resursele naturale, pescuitul si mass-media. In cazul mijloacelor de informare in masa este vorba doar de cele mai importante, de exemplu periodicele cu un tiraj de peste un milion de exemplare.

M.N.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00507 sec.