Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Presedintele CSM :Poate sunt alte dosare despre care eu nu stiu

SIPA ar putea detine dosare ale unor magistrati, ce contin elemente de siguranta nationala

Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a declarat, la Tg. Mures, ca dosarele profesionale ale magistratilor sunt la institutia sa, insa este posibil sa existe, la alte institutii, dosare ale celor iesiti din sistem, dar in care nu crede ca exista informatii care sa vizeze siguranta nationala

Poate sunt alte dosare despre care eu nu stiu. Poate sunt la SIPA (fostul Serviciu Intern de Protectie si Anticoruptie al Ministerului Justitiei, n.r.)", a precizat Barbulescu, raspunzand unei intrebari referitoare la dosarele profesionale ale magistratilor care s-au pensionat sau au plecat din sistem si care ar putea contine informatii care privesc securitatea nationala, transmite corespondentul NewsIn. Magistratul a accentuat ca la CSM s-au predat in anul 2004 mapele profesionale, dar numai ale judecatorilor si procurorilor aflati in functie, si ca nu stie ce contin dosarele celor care nu mai sunt in sistem, transmite corespondentul NewsIn.

"CSM considera ca este de interes, mai ales pentru judecatorii si procurorii care doresc sa revina in profesie, ca si mapele profesionale ale acestora, aflate la Ministerul Public si la Ministerul Justitiei, sa treaca in posesia CSM. Aceste mape sunt confidentiale. Cat priveste existenta unor informatii cu caracter secret, va spun, observand mapa mea profesionala, in urma cu o luna, nu am gasit informatii secrete care sa nu poata fi data publicitatii. Nu cred ca in aceste mape profesionale pot exista la vreunul dintre colegi, in activitate, astfel de informatii", a spus Barbulescu.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu, a avut la Curtea de Apel Tg. Mures o intalnire cu judecatorii, procurorii si reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale magistratilor. Aceste intalniri, care se desfasoara la mai multe instante din tara, au ca scop principal consultarea magistratilor in legatura cu problemele concrete cu care acestia se confrunta in derularea activitatii profesionale, cu intentia motivarii acestora in sensul co-participarii la deciziile strategice care vizeaza functionarea sistemului judiciar romanesc.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01513 sec.