Ziua Logo
  21:36, miercuri, 21 august 2019
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Preedintele a promulgat legea bugetului pe 2010

Preedintele Traian Bsescu a promulgat Legea bugetului pe 2010 i Legea bugetului asigurrilor sociale. La jumtatea lunii ianuarie Legea Bugetului a fost adoptat de Parlament. Bugetul de stat a primit 192 de voturi "pentru" i 138 "impotriv" in timp ce bugetul asigurrilor sociale a primit 176 de voturi "pentru" i 147 "impotriv".

Adoptarea Legii Bugetului a fost una dintre cerinele impuse de FMI pentru acordarea celei de-a doua trane de bani a imprumutului contractat de Romania.

Bugetul a fost adoptat dup indelungi discuii pe marginea amendamentelor aduse de parlamentari. Cele mai multe au fost depuse de reprezentanii PSD.

Creterea punctului de pensie, propus de UDMR, a fost un alt subiect amplu dezbtut de parlamentari. PD-L prin vocea premierului Emil Boc a susinut c ceea ce a propus Guvernul in Legea bugetului de stat i a asigurrilor sociale sunt consecinele acordurilor incheiate cu Fondul Monetar Internaional, Banca Mondial i Comisia European. In cele din urm Legea Bugetului a meninut inghearea punctului de pensie aa cum a propus Executivul in proiectul de lege.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00434 sec.