Ziua Logo
  00:29, miercuri, 24 octombrie 2018
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Președintele a promulgat legea bugetului pe 2010

Președintele Traian Băsescu a promulgat Legea bugetului pe 2010 și Legea bugetului asigurărilor sociale. La jumătatea lunii ianuarie Legea Bugetului a fost adoptată de Parlament. Bugetul de stat a primit 192 de voturi "pentru" și 138 "impotrivă" in timp ce bugetul asigurărilor sociale a primit 176 de voturi "pentru" și 147 "impotrivă".

Adoptarea Legii Bugetului a fost una dintre cerințele impuse de FMI pentru acordarea celei de-a doua tranșe de bani a imprumutului contractat de Romania.

Bugetul a fost adoptat după indelungi discuții pe marginea amendamentelor aduse de parlamentari. Cele mai multe au fost depuse de reprezentanții PSD.

Creșterea punctului de pensie, propusă de UDMR, a fost un alt subiect amplu dezbătut de parlamentari. PD-L prin vocea premierului Emil Boc a susținut că ceea ce a propus Guvernul in Legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale sunt consecințele acordurilor incheiate cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană. In cele din urmă Legea Bugetului a menținut inghețarea punctului de pensie așa cum a propus Executivul in proiectul de lege.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2018 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13967 sec.