Ziua Logo
  00:14, miercuri, 24 octombrie 2018
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Băsescu face, de la Focșani, un apel la solidaritate in fața crizei

Președintele Traian Băsescu a vorbit duminică, la Focșani, cu ocazia sărbătorii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane, despre nevoia de solidaritate in perioade dificile, cum este cea a crizei economice actuale.

Șeful statului și-a inceput discursul vorbind despre Focșani, dar și despre semnificația momentului Unirii Principatelor in istoria Romaniei. In acest context, Băsescu s-a exprimat, de două ori, numind anul 1959, cu intenția de a se referi la 1859. "Fără 24 ianuarie 1959 (1859 - n.r.), n-ar fi fost posibilă Romania Mare. Dar 24 ianuarie 1959 (1859 - n.r.) a fost apoi continuat prin acte de mare solidaritate ale poporului roman - a urmat Războiul de independență de la 1877 și abia pe urmă Marea Unire de la 1918. Doar enunțand aceste evenimente ințelegem că marile realizări ale poporului roman au fost legate intotdeauna de jertfă, de solidaritate, de unitatea romanilor. La fel cum, in istorie privind, vedem că toată evoluția noastră a fost legată de sange vărsat de romani, tot așa și viitorul nostru nu poate fi văzut decat prin realitățile istoriei noastre. Și ele ne spun că vom ajunge la prosperitate atata timp cat vom fi uniți și solidari. Vom ajunge la solidaritate atata timp cat vom fi părtași la dificultățile, și in mod egal la bucuriile, comunității internaționale", a afirmat președintele.

"Vă doresc să aveți un an bun și vă doresc ca in solidaritate, impreună, să trecem de momentele dificile ale crizei economice!", și-a incheiat Băsescu discursul in fața celor stranși la Focșani pentru a sărbători Unirea Principatelor.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2018 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00900 sec.