Ziua Logo
  19:50, sambata, 25 iunie 2022
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Optimism pe piata asigurarilor

Piata asigurarilor ar putea creste anul acesta cu pana la 10 %, este de parere directorul general al Alico Asigurari Romania (fosta AIG Asigurari), Theodor Alexandrescu. "Anul 2009 a fost asa cum ne-am asteptat. Piata a stagnat. Poate se va observa o crestere sau o scadere de cateva procente, cand vor fi finalizate datele. In schimb, 2010 va fi mai bun, desi cresterile nu vor fi asa cum ne-am obisnuit in 2006, 2007 si 2008", a afirmat Alexandrescu.

O revenire semnificativa va inregistra segmentul asigurarilor de tip unit-linked care au avut de suferit cel mai mult de pe urma prabusirii pietei de capital. Theodor Alexandrescu sustine ca aici se pot inregistra cresteri de pana la 20% ca urmare a revenirii bursei.

Oficialul Alico a mai spus ca in acest an se va remarca o cerere tot mai mare din partea clientilor pentru asigurarile de sanatate, in cadrul pachetelor salariale, daca vor fi stimulate fiscal. In 2009, produsele de protectie au dus la cresterea numarului de clienti.

In acest sens a fost deja depusa o propunere de deductibilitate pentru asigurari pana la un plafon de 400 euro/an, ca si in cazul pensiilor private facultative. "Ar fi bine sa fie o deductibilitate totala, pentru ca este mai usor de aplicat", a apreciat directorul general al Alico Asigurari.

G.B.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00423 sec.