Ziua Logo
  07:38, miercuri, 31 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Pasapoartele biometrice vor fi eliberate, de luni, in toata tara

Pasapoartele biometrice vor fi eliberate, de luni, de catre toate serviciile de profil din tara. Potrivit unui comunicat remis, luni, Ministerului Administratiei si Internelor, implementarea pasaportului biometric in Romania reprezinta unul dintre obiectivele stabilite pentru aderarea la Spatiul Schengen. Secretarul de Stat Mihai Capra a afirmat ca "incheierea implementarii pasaportului biometric la nivelul intregii tari reprezinta indeplinirea, inainte de termen, a unui angajament luat in conditiile in care data stabilita pentru finalizarea acestei activitati era 31 ianuarie 2010".

Implementarea sistemului s-a realizat treptat in intreaga tara incepand cu 15 septembrie 2009, dupa ce a fost testat in cadrul unui proiect pilot, la nivelul judetului Ilfov, din 31 decembrie 2008.

Acest tip de pasaport contine 50 elemente de siguranta, fata de pasapoartele vechi (care raman valabile pana la expirare) si care contin 32 elemente de siguranta. Elementul de noutate consta in introducerea mediului electronic de stocare, ce include datele personale existente in fila informatizata, adica nume, prenume, data nasterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia.

Pana la data de 15 ianuarie, la nivelul intregii tari au fost eliberate aproximativ 8.000 de pasapoarte biometrice. Taxele pentru eliberarea noului tip de act se ridica la 266 de lei, din care taxa pentru document este de 234 de lei, iar taxa consulara de 32 de lei. In paralel, unitatile de profil pot elibera si pasapoarte temporare, cu o valabilitate de cel mult un an, al caror cost este de 196,2 lei.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00466 sec.