Ziua Logo
  Nr. 4718 de marti, 22 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Avertismentul lui Blaga catre DGIPI: Sa faca ce scrie in regulament, nu sa se substituie SRI

Candidatul pentru postul de ministru de Interne, Vasile Blaga, a precizat, marti, la audierea in comisiile parlamentare, ca DGIPI este o structura constituita doar sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si pentru protectia interna a ofiterilor, nu pentru a se substitui SRI a afirmat marti, ministrul propus pentru Interne, Vasile Blaga in fata comisiilor parlamentare care l-au audiat. Potrivit lui Blaga, DGIPI trebuie sa evite paralelismul si sa-si faca treaba, potrivit Antena 3.

"DGIPI trebuie sa faca ce scrie in regulamentul ei, si anume trebuie sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si protectia interna a ofiterilor nostri. Atat", a sustinut Vasile Blaga.

El a subliniat ca DGIPI nu trebuie sa substituie SRI, care actioneaza pe teritoriul tarii, mai ales ca si armata are propriul sistem de informatii.

Numarul angajatilor de la DGIPI trebuie redus pentru a elimina paralelismele

''Nu trebuie sa mai mergem pe acelasi drum care a dus de la 1.100 de oameni la DGIPI la aproape 2.700. Numarul acestora trebuie redus la 1.500. Pe teritoriul Romaniei exista SRI. Nu trebuie sa il concuram noi. Armata are propriul sistem de informatii, iar cu informatiile din afara se ocupa alta institutie. Trebuie reduse paralelismele, iar ei, DGIPI, sa ne dea informatii ca sa ne facem treaba, sa realizam o reducere semnificativa a infractionalitatii in Romania", a explicat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat, raspunzand intrebarilor unor deputati, ca in 2010 este prognozat un buget pentru MAI de 2,02% din PIB. El a aratat ca fiecare ministru incearca sa primeasca mai mult, referindu-se astfel la intrebarea daca ii ajung fondurile alocate pentru a-si duce la indeplinire programele.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Republica lui Traian Basescu (3860 afisari)
 Basescu s-a intors cu pofta de schimbare (2870 afisari)
 Procurorii militari, salvatorii criminalilor din decembrie (2547 afisari)
 Alba-neagra cu F-16 second-hand (1726 afisari)
 Cu Baconschi inainte (1144 afisari)
 Mircea Badea, gol și cu pene in Piața Victoriei: Boc, trezește-te! Să faci o autostradă și mai mare (VIDEO) (8563 afisari)
 L'Express: Revolutia romana, o lovitura de stat data de armata (2860 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, aproape goala pe Broadway (2687 afisari)
 Hrebenciuc catre Baconschi: Ce a vrut Papa Ioan Paul al II-lea sa spuna prin ''Romania este Gradina Maicii Domnului''? (2601 afisari)
 A murit handbalista Victorita Dumitrescu (2073 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01380 sec.