Ziua Logo
  Nr. 4186 de marti, 18 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cladirile dezafectate ale Ministerului Apararii ar putea fi transformate in locuinte sociale sau parcuri

Comisia juridica a Senatului a dat aviz favorabil unei initiative legislative care are ca scop folosirea terenurilor dezafectate ale armatei si evitarea speculatilor imobiliare

Terenurile si cladirile dezafectate, aflate in administrarea Ministerului Apararii (MAp), ar putea fi transformate in parcuri, baze sportive sau locuinte sociale, in acest scop urmand sa fie transferate catre Consiliile locale sau municipale, senatorii dorind astfel sa blocheze speculatiile imobiliare. Comisia juridica a Senatului a decis, marti, ca aceste terenuri si cladiri sa poata fi transferate, la cerere, catre consiliile locale ori municipale, in vederea transformarii in lucrari de utilitate publica.

Potrivit propunerii legislative, semnata de 65 de senatori din toate partidele parlamentare, se solicita ca unitatile militare dezafectate sa fie valorificate in interesul cetatenilor, astfel incat sa nu ajunga la investitorii imobiliari, ci sa fie transformate in parcuri sau baze sportive, respectiv locuinte sociale.

Potrivit NewsIn, Ministerul Apararii detine aproximativ 300 de astfel de cladiri dezafectate, dintre care jumatate au fost deja tranferate la nivel local, dar au ajuns "pe mana investitorilor imobiliari". Marinescu a argumentat ca terenurile si cladirile dezafectate trebuie sa fie folosite pentru construirea de locuinte sociale, scoli, camine. "Marea majoritate a ajuns catre mafia imobiliara", a sustinut senatorul.

Conform textului adoptat in Comisia juridica, terenurile si cladirile aflate in administrarea MAp sunt si raman de utilitate publica. Terenurile si cladirile dezafectate pot fi transferate din administrarea MAp, la cerere, prin Hotarare de Guvern, catre ministere, consilii locale sau municipale pentru lucrari de utilitate publica. Senatorii au explicat, ulterior, ca formula "la cerere" este necesara pentru ca acordarea cladirilor si terenurilor sa fie date doar catre administratiile locale care au fonduri pentru a le amenaja.

Dupa ce a primit aviz favorabil din partea comisiei juridice, proiectul de lege urmeaza a fi dezbatut in plenul Senatului.

O.R.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vinul distruge creierul (2983 afisari)
 Santaj la Curte (2209 afisari)
 Iisus crucificat in pozitie fetala (1962 afisari)
 Basescu, replica si riposta (1924 afisari)
 O coliva purtata de militieni (1789 afisari)
 Viata bate chiar si filmul "Totul despre sex": Kristin Davis, intr-o secventa porno (4632 afisari)
 Fostul guvernator din New Jersey, sex in trei cu nevasta si soferul (4582 afisari)
 Cabine pentru sex in parcurile din Bucuresti (4360 afisari)
 Concert Bon Jovi, la Bucuresti, pe 22 iulie (3237 afisari)
 Ghetari misteriosi, in apropierea Antarcticii (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01310 sec.