Ziua Logo
  Nr. 4186 de marti, 18 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Guvernatorul regiunii Odesa sustine ca Traian Basescu va vizita Insula Serpilor in iunie

Turcan: Traian Basescu nu va merge pe Insula Serpilor

ULTIMA ORA: In urma declaratiei data de guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, aparuta in presa rusa de marti, conform careia presedintele Traian Basescu va face o vizita in Insula Serpilor, purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan a infirmat stirea. "Presedintele nu are in acest moment programata o astfel de vizita", a spus Turcan.

Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a reluat anuntul facut luna trecuta, intr-o conferita de presa, potrivit caruia presedintii roman si ucrainean vor vizita Insula Serpilor la jumatatea lunii iunie, planurile vizitei fiind confirmate in proportie de 99,9 la suta, informeaza "Segodnia", in editia electronica de marti. Serdiuk a precizat ca vizita presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, este programata pentru mijlocul lunii iunie, iar impreuna cu acesta "planifica sa viziteze insula si presedintele Romaniei, Traian Basescu", afirma Segodnia.

Nikolai Serdiuk a adaugat, in cursul sedintei de luni a administratiei regiunii Odesa, ca obiectivul autoritatilor locale este, in prezent, pregatirea corespunzatoare pentru vizita celor doi presedinti.

Iuscenko a mai vizitat insula in noiembrie, cand a indemnat autoritatile regionale sa depuna eforturi pentru dezvoltarea infrastructurii acesteia si sa imbunatateasca nivelul de trai al locuitorilor. El a vizitat atunci farul si oficiul postal de pe insula, oferindu-le agentilor vamali un computer si pasapoarte noi.

"Trebuie sa formulam un plan eficient pentru implementarea unor proiecte pe insula. Spre exemplu, nu ar trebui sa dureze mai mult de zece luni sa concepem un proiect pentru producerea de energie pe insula", a spus Iuscenko, sugerand crearea unui consiliu local si chiar dezvoltarea unor proiecte turistice.

In februarie, Ministerul ucrainean al Economiei a prezentat un proiect de lege care prevede crearea pe Insula Serpilor a unei zone economice libere, denumita Ahilia. Scopul oficial al proiectului este atragerea de investitii si utilizarea eficienta a acestora pentru dezvoltarea turistica a insulei, pentru protectia resurselor naturale, dezvoltarea infrastructurii si intensificarea activitatii economice.

Proiectul prevede infiintarea pe Insula Serpilor a unei zone economice libere pe o perioada de 30 de ani, cu un regim vamal special, care prevede scutirea de taxe de import si TVA.

Conform presei ucrainene, autoritatile locale urmeaza sa incheie, pana la 25 martie, lucrarile la un complex de locuinte pe Insula Serpilor, astfel incat locuitorii sa beneficieze de apartamente cu apa calda, incalzire si puncte sanitare.

Pe insula exista deja un muzeu, cu putine exponate, printre care se numara cateva vestigii de amfore, macheta unei rotonde in stil vechi grecesc si planse cu planuri de constructie. In Insula Serpilor a fost construit si un oficiu postal, de unde locuitorii pot cumpara ziare si pot vorbi la telefon cu persoane de pe "continent", si exista si un post de graniceri.

Romania si Ucraina au divergente in ceea ce priveste Insula Serpilor si delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, Romania a sesizat instanta de la Haga cu o cerere de initiere a procedurilor in vederea solutionarii problematicii delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra.

ZIUA ONLINE
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vinul distruge creierul (2983 afisari)
 Santaj la Curte (2209 afisari)
 Iisus crucificat in pozitie fetala (1962 afisari)
 Basescu, replica si riposta (1924 afisari)
 O coliva purtata de militieni (1789 afisari)
 Viata bate chiar si filmul "Totul despre sex": Kristin Davis, intr-o secventa porno (4632 afisari)
 Fostul guvernator din New Jersey, sex in trei cu nevasta si soferul (4582 afisari)
 Cabine pentru sex in parcurile din Bucuresti (4360 afisari)
 Concert Bon Jovi, la Bucuresti, pe 22 iulie (3237 afisari)
 Ghetari misteriosi, in apropierea Antarcticii (2729 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01438 sec.