Ziua Logo
  Nr. 4693 de miercuri, 18 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cei mai cautati candidati pe Google: Antonescu, Basescu, Geoana si Oprescu

Intr-o recenta analiza a blogosferei politice, realizata de zelist.ro pentru luna octombrie si preluata de inpolitics, cifrele prezinta urmatorul clasament: Traian Basescu cu 14.796 de aparitii, Gigi Becali cu 10.656 si Mircea Geoana cu 5.236 aparitii.

O prima concluzie rezida in observatia ca, pentru a avea succes in blogosfera politica, trebuie, ca politician, sa ai la activ cat mai multe scandaluri, dosare compromitatoare si, bineinteles, aparitii media cat mai inedite.

Cu totul altfel sta situatia daca ne raportam la cel mai utilizat motor de cautare de la noi, Google. Trecuti prin volumele de cautari din ultimele 30 de zile, principalii 4 candidati la cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, se prezinta cu urmatoarele procente si in urmatoarea ordine, ca in graficul de mai jos: Crin Antonescu - 32% din volumul de cautari, Traian Basescu - 27%, Mircea Geoana - 15%, Sorin Oprescu - 10%

Aceste date sunt un indicator al gradului de interes manifestat pentru un candidat sau altul. (http://www.google.com/support/insights//bin/answer.py?hlaro&answera87285)

Cea mai spectaculoasa - si constanta - crestere, in aceasta perioada, a fost cea a candidatului din partea PNL, Crin Antonescu, in intervalul 14-15 noiembrie, cand a participat la prima dezbatere din aceasta campanie electorala, alaturi de Traian Basescu.

Totodata, o prezenta scazuta, chiar daca in cote constante, se regaseste pentru prezidentiabilul Mircea Geoana, care, in ultimele 30 de zile, nu depaseste pragul de 20 de procente din volumul total de cautari efectuate prin motorul de cautare Google.

In schimb, presedintele in functie, Traian Basescu, are un parcurs fragmentat, singurele momente cand a atins un varf in numarul de cautari fiind intervalul 2-6 noiembrie, perioada in care site-ul traianbasescu.ro a fost clonat de competitie. Al doilea moment de varf a avut loc recent, in data de 11 noiembrie, in contextul lansarii, de catre stafful de campanie a PDL, a celor 2 clipuri in care sunt ironizati Mircea Badea si protagonistii de la Sinteza Zilei, Mihai Gadea si Valentin Stan.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sah! Dar oare si mat? (7212 afisari)
 Reuters ii da o noua sansa lui Basescu (3555 afisari)
 Derbedeul Nastasiu in paginile ZIUA (3449 afisari)
 Greva Prostanacului (3256 afisari)
 Ionut Costea face bani pentru familia Geoana (3043 afisari)
 Carmen Electra, partida de sex cu o bruneta apetisanta! (VIDEO) (13252 afisari)
 Sex oral in plina strada, la Oktoberfest! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (7844 afisari)
 Miss Porno! Cele mai frumoase femei din Japonia si Trinidad-Tobago filmate facand sex in grup - FOTO (4851 afisari)
 "Sex oral pentru o restanta", protestul inedit al unui grup de studente din Ucraina - VIDEO  (4155 afisari)
 Tribunalul Bucuresti a decis: Greva Metrorex este ilegala. Metroul va circula joi (3620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01039 sec.