Ziua Logo
  Nr. 4686 de sambata, 7 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cum isi face Vanghelie campanie electorala printre profesori, cu tichete-cadou cu dedicatie

In plina campanie electorala, profesorii de la unitatile de invatamant din sectorul cinci al Bucurestilor au primit de la primarul Marian Vanghelie tichete cadou in valoare de 1050 de lei, scrie Hotnews. Potrivit legii, acordarea de tichete cadou este legala, fiind chiar prevazuta intr-un act normativ. Profesorii din sectorul cinci au explicat ca, in mod normal, tichetele se distribuie pe tot parcursul anului.

Primarul Vanghelie a ales insa sa nu mai distribuie incepand din luna mai tichetele cadou, si sa le faca o surpriza profesorilor trimitand toate tichetele restante, adica trei transe, chiar acum, in mijlocul campaniei electorale, adauga Hotnews.

La Liceu Teoretic Ion Barbu din sectorul 5, profesorii au primit tichete cadou in valoare de 1050 de lei. "Aceste tichete sunt distribuite in tot sectorul. Ele vin de la Primarie gata tiparite si se distribuie in scoala. Acum, fiecare profesor a primit trei transe a cate 3,5 milioane lei vechi. Au fost transe restante si Primaria le-a distribuit acum. Ele se dau la diverse evenimente cum ar fi ziua profesorului, Paste, etc", a explicat directorul adjunct al liceului, Popica Laurentiu, citat de Hotnews.

Tichetele cadou oferite de profesori sunt legale si reglementate prin legea 163 din 2006. Prin aceasta lege se prevede insa ca profesorii beneficiaza de aceste tichete esalonat pe parcursul anului.

Un alt profesor din sectorul 5 a explicat pentru Hotnews ca in acest an Primaria a decis nu a mai acordat aceste tichete din luna mai, pentru a cumula mai multe transe care au fost distribuite catre scolile din sectorul 5 in campanie electorala.

Tichetele distribuite de Primaria sectorului 5 a fost tiparite special. Astfel ca, sub valoarea de 50 de lei, se afla imprimat mesajul "Cu acelasi respect, Marian Vanghelie". Directorul adjunct al Liceului Ion Barbu, Laurentiu Popica, spune insa ca acest aspect nu reprezinta un manifest electoral. "Nu scrie votati PSD sau altceva. Si oricum nu ne influenteaza pentru ca e vorba de o lege si banii astia ni se cuvin. E adevarat ca alte primarii nu si-au permis sa dea aceste tichete si la noi sau dat trei transe odata. Noi suntem bucurosi de acesti bani", a mai declarat profesorul Laurentiu Popica, citat de Hotnews.

Potrivit legii electorale, este intezisa distribuire acestiu tip de cadouri elctorale. Sunt permise doar distribuirea de materiale electorale precum sepci, brichete si alte obiecte vestimentare cu insemnele partidului sau candidatului.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cercetarea lasa Curtea de Conturi perplexa (4326 afisari)
 Generalul Eremia umilit de Basescu (4088 afisari)
 HAOS.RO (2243 afisari)
 Cabinetul Negoita varianta primarilor 80% (1939 afisari)
 Masacru la US Army (1756 afisari)
 Sex in sala de sedinte! Camerele de supraveghere nu au ratat nici un moment - VIDEO (6300 afisari)
 Basescu nu l-a lasat pe Mircea Dinescu sa vorbeasca la Cetate: Eu la un miting organizat pentru mine nu il las sa ia cuvantul (VIDEO) (4620 afisari)
 Monica Columbeanu catre partenerul sau de la "Dansez pentru tine": Dintre noi doi, tu esti retardatul! (4487 afisari)
  Sondaj CCSB: Basescu va castiga primul tur al alegerilor, dar va pierde in cel de-al doilea tur (3879 afisari)
 Sexy Jessica Alba, batuta cu o curea peste fund inainte de o partida de sex nebun (FOTO/VIDEO) (3651 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00518 sec.