Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

MAE isi exprima dezamagirea in legatura cu decizia autoritatilor britanice de a mentine restrictiile pentru romani

Ministerul Afacerilor Externe a luat act de decizia autoritatilor de la Londra de a mentine pana in anul 2011 restrictiile privind accesul fortei de munca din Romania si Bulgaria pe piata fortei de munca din Marea Britanie si isi exprima dezamagirea in legatura cu aceasta masura, informeaza MAE intr-un comunicat.

MAE considera ca libera circulatie a fortei de munca reprezinta un principiu fundamental al Pietei Unice, garantat prin tratatele Uniunii Europene, iar cetatenii romani, in calitate de cetateni europeni, trebuie sa se bucure de acest drept in toate statele membre cat mai curand posibil, subliniaza MAE in comunicat. Mentinerea barierelor in calea liberei circulatii a lucratorilor impiedica utilizarea intregului potential de forta de munca al UE pentru iesirea din actuala criza si relansarea economiei europene, precizeaza comunicatul MAE.

In opinia Ministerului roman al Afacerilor Externe, nivelul prezentei romanesti din Marea Britanie nu este de natura sa provoace o presiune importanta pe piata locala a muncii care sa justifice masuri de protectie, mai ales in conditiile in care se manifesta o tendinta accentuata a cetatenilor romani de a se reintoarce in Romania, precizeaza comunicatul.

Obiectivul comun al Romaniei si al Marii Britanii, atat in plan bilateral, cat si cadrul UE si NATO, ramane promovarea unui parteneriat strans, subliniaza MAE. Cele doua parti vor actiona, in continuare, pentru valorificarea multiplelor oportunitati de cooperare, astfel incat decizia privind accesul pe piata fortei de munca sa nu afecteze dezvoltarea relatiilor romano-britanice, precizeaza MAE in comunicat.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01388 sec.