Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Videanu vrea 26 milioane de lei din Fondul de rezerva al Guvernului pentru combaterea gripei noi

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a anuntat, in cadrul audierii sale de miercuri de la Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor, ca va solicita alocarea a 26 de milione de lei din Fondul de rezerva al Executivului pentru combaterea gripei AH1N1. Videanu le-a precizat deputatilor din Comisia de sanatate ca pentru combaterea gripei porcine au fost alocate 21 de milioane de lei din fondurile pe care le are Ministerul Sanatatii la dispozitie. In cadrul sedintei de Guvern, Videanu va cere inca 26 de milioane de lei din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Executivului, alte fonduri urmand sa vina dintr-un imprumut contractat la Banca Mondiala, in valoare de 12 milioane de euro.

"Din fondul de rezerva al Guvernului se vor aloca astazi, sper, in sedinta de Guvern, banii necesari pentru suplimentarea comenzii de la Institutul Cnatacuzino de la 5 la 10 milioane de fiole de vaccin plus asigurarea resurselor la nivelul terapiei intensive in spitalele judetene. E si un proiect cu Banca Mondiala pe care speram sa-l gestionam in regim de urgenta", a declarat Videanu, potrivit NewsIn.

Ministrul a precizat ca, pana acum, spitalelor judetene le-au fost distribuite 370.000 de doze de Tamiflu, urmand ca stocul de vaccinuri sa creasca in mod accelerat, astfel incat pe 26 noiembrie sa inceapa campanie de vaccinare. "Acum doua zile aveam 1.400.000 de doze de vaccin infiolat. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, vom depasi cu mult doua milioane. Institutul Cantacuzino e pregatit ca pana la sfarsitul lunii decembrie sa avem cele cinci milioane de doze necesare pentru acoeprirea intregii populatii care, teoretic, ar putea fi afectata de raspandirea virusului", a declarat Adriean Videanu.

El a spus ca autoritatile au gestionat bine situatia creata de aparitia in Romania a virusului AH1N1, astfel incat raspandirea a fost limitata. "Sunt multumit pentru interventiile operative care au facut ca Romania, la nivelul Uniunii Europene, sa fie una din tarile care au gestionat cel mai bine acest proces de limitare a raspandirii virusului", a spus ministrul Sanatatii. Videanu a adaugat ca noul set de masuri cuprinde suplimentarea preconizata a resurselor alocate si instituirea carantinei in spitale pentru a preveni infectiile infraspitalicesti.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00483 sec.