Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

General Motors: Mediul economic a devenit favorabil, Opel nu mai este de vanzare

Constructorul american General Motors (GM) a anuntat ca va pastra si va restructura Opel, divizia sa din Europa, in loc sa vanda pachetul majoritar companiei canadiene Magna si bancii rusesti Sberbank, transmite miercuri AP, potrivit Agerpres. Comitetul de conducere al producatorului auto american a apreciat ca mediul economic a devenit acum mai favorabil, iar situatia GM s-a imbunatatit de cand s-a decis vanzarea diviziei Opel.

Fritz Henderson, directorul general al General Motors, a anuntat ca va fi prezentat in curand un plan de restructurare guvernului german.

Ulrich Wilhelm, purtator de cuvant al executivului german, a declarat ca guvernul ''regreta decizia conducerii GM''. ''Germania se asteapta acum ca producatorul auto american sa intareasca Opel si sa achite creditul de 1,5 miliarde de euro acordat in acest an'', a adaugat Wilhelm.

Siegfried Wolf, co-director general al Magna, a afirmat ca firma sa va sprijini in continuare Opel si GM in viitor.

La data de 29 mai, Magna si GM au ajuns la un acord de principiu cu privire la preluarea Opel de catre producatorul de componente austro-canadian. Ulterior, au debutat negocierile cu membrii guvernului german, iar planul propus de Magna a fost aprobat de guvernul de la Berlin. Potrivit acestui plan, Magna ar fi pastrat in functiune cele patru uzine Opel din Germania precum si 25.000 de locuri de munca, urmand ca 2.600 sa fie suprimate.

Magna urma sa detina 20 la suta din actiunile Opel, iar GM si Sberbank cate 35% fiecare, in timp ce salariatii Opel ar fi controlat restul de 10%.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01078 sec.