Ziua Logo
  Nr. 4680 de sambata, 31 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Antonescu reia tema campaniei DA din 2004: "Nu pot ei fura i face sondaje cat putem noi vota"

Prezideniabilul PNL Crin Antonescu s-a adresat alegtorilor din Mure vorbindu-le despre necesitatea de a merge la vot, preluand una dintre temele folosite i de Traian Bsescu in campania din 2004, impotriva PSD i a lui Adrian Nstase: "nu pot ei fura cat putem noi vota".

In Targu Mure, Antonescu nu s-a axat pe atragerea electoratului maghiar. In schimb, a marat pe exemplul lui Romeo Stavarache, cel care, in 2004, a reuit s catige Bacul din mainile mainriei electorale a lui Dumitru Sechelariu i Corneliu Iacubov, dei nu era creditat iniial cu vreo ans real. "i eu voi catiga, pentru c nu pot ei fura cat putem noi vota i nu pot face ei sondaje cat putem noi vota cu adevrat", s-a adresat Antonescu oamenilor din Ungheni.

Tema prezideniabilului PNL in primul turneu oficial in campania electoral, inceput in Cara-Severin, Arad, i continuat in Mure, a reprezentat-o incurajarea oamenilor s ias la vot. Antonescu a combtut situaia prezentat in sondaje, c lideri ai clasamentului politic ar fi Traian Bsescu i Mircea Geoan. "Singura ans a lui Traian Bsescu de a catiga in turul II ar fi s-l aib contracandidat pe Mircea Geoan", a repetat, sub diverse conotaii, Crin Antonescu. In acest context, el le-a cerut alegtorilor s nu "prseasc" Romania, s ias la vot, pentru c a nu-i exercita dreptul democratic ar echivala, in opinia sa, cu a abandona ara in mainile lui Bsescu i Geoan i cu a-i cuta ansa la o altfel de via intr-o alt ar.

Prezideniabilul liberal i-a asociat intr-un "tandem neocifial" pe cei doi contracandidai ai si, in sensul c cei doi s-ar "trage" unul pe altul pentru a ajunge ei doi in cel de-al doilea tur, fr s le ofere alegtorilor ansa real a unei schimbri.

"Romania se afl sub dictatura prostului gust", a mai afirmat Antonescu, la Targu Mure. De altfel, el i-a axat discursul i pe legitimarea din valorile liberale, din cele rniste, din ceea ce a incadrat, pe parcursul tunerului su, ca valorile "bunului-sim" - cinstea, lupta partidelor istorice pentru democraia real, credina.

Prezideniabilul PNL s-a raportat i la istorie i a vorbit, in Mure, despre responsabilitatea urmailor lui Mihai Viteazu, dar i a celor care i-au dat viaa in decembrie 1989. "Exist trei lucruri fundamentale pe care trebuie s le avem in tot acest efort, trei lucruri pe care nu voi inceta s le amintesc, pentru c nu sunt un slogan electoral, pentru c nu le-am inventat noi i ele sunt de cand lumea, sunt vorbele nemuritoare ale Apostolului Pavel ctre orice credincios: credin, ndejde i dragoste", s-a mai adresat Antonescu alegtorilor mureeni, chemandu-i s lupte alturi de el pentru a face "Revoluia bunului-sim". Cele trei virtui teologale, credina, sperana i dragostea, au fost preluate i de Gigi Becali in sloganul acestuia de campanie.

Unul dintre cei mai vocali susintori ai lui Antonescu, in turneul prin Mure, a fost primarul comunei Band, Mircea Rusu, care a fcut apel la valorile spirituale. "Din perspectiva sufletului romanesc, indrznesc s stau oarecum linitit - sufletul romanesc este pregtit s-i recunoasc in dumneavoastr drumul, sufletul romanesc este intotdeanuna mult mai inteligent decat s-ar bnui", i s-a adresat Mircea Rusu lui Antonescu, artandu-se convins c "sufletul romanesc se va detepta".

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jaf de miliarde de euro in bugetele publice (2599 afisari)
 Razboi civil in Ucraina (2214 afisari)
 Demontarea mitului Sfintei Coroane maghiare (1874 afisari)
 Guvernul care politizeaza si sfideaza (1630 afisari)
 Pierdut guvern. Nu ofer recompensa! (1583 afisari)
 Focoasa Sanziana Buruiana: Cristiano Ronaldo mi-a propus o partida de sex in trei! Vezi ce i-a raspuns romanca celui mai bine platit fotbalist din lume! (2757 afisari)
 Un afis electoral al lui Traian Basescu, pus pe fatada unui bloc, decupat de un locatar in dreptul ferestrei  (2709 afisari)
 Aparitie misterioasa: Un nor in forma de cruce brazdeaza cerul chiar deasupra unei biserici! (FOTO) (2661 afisari)
 Scandal intr-o scoala americana: Profesoara de sociologie preda lectii de sex unui elev de 13 ani (2322 afisari)
 Ota Benga - pigmeul care a contribuit, fara voia sa, la aparitia nazismului (2263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02677 sec.