Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cronica de film

Agentia secreta (The Good Shepherd)

Distributia: Matt Damon, Angelina Jolie, William Hurt, Alec Baldwin, Robert De Niro

Imagine: Robert Richardson

Montaj: Tariq Anwar

Regie: Robert De Niro

Oricine stie cate ceva despre actorul Robert de Niro, dar mai rar se vorbeste despre regizorul Robert de Niro. A jucat inca din tinerete in filmele lui Scorsese si aceasta este o cale sigura spre initierea in tainele regiei. Intr-o cariera de peste patruzeci de ani a regizat doar doua productii. In "O poveste din Bronx", din 1993, surprinde viata unui adolescent din cartierul rau famat al New Yorkului. Pustiul este fascinat de un gangster local care incearca sa ii deschida ochii cu privire pericolele unei vieti in afara legii.Robert de Niro este tatal baiatului, un om onest care incearca sa isi tina fiul departe de lumea interlopa.

Cea mai recenta realizare a regizorului Robert de Niro este "Agentia secreta", un film despre anii de inceput ai CIA-ului. Intamplarile sunt relatate din perspectiva unui personaj imaginar, Edward Wilson. Acesta, pe cand era student la Yale, intra intr-o societate secreta, Skull& Bones (aceasta organizatie i-a avut ca si membri pe Bush sr. si Bush jr.). In acest context, Edward este recrutat de generalul Bill Sullivan, jucat de Robert DeNiro, pentru nou infiintatul Oficiu al Serviciilor Strategice, ce va deveni mai tarziu CIA. Suntem in anul 1940 cand America era confruntata cu Germania nazista si se cerea cu insistenta infiintarea unui serviciu secret american adaptat realitatii dure. Filmul penduleaza intre doua planuri, cel al anilor celui de-al doilea razboi mondial, cand Edward lucreaza la Londra, si cel al inceputului razboiului rece, cand americanii spionau rusii si vice-versa. In anii '60, serviciile secrete erau cuprinse de paranoia si pentru Edward Wilson devine din ce in ce mai dificil sa rupa activitatea lui de CIA de sa privata.

Intrebarile pe care le ridica aceasta pelicula, a carei poveste se petrece cu multi ani in urma, continua sa fie actuale. Acum, in 2007, la sase ani de la prabusirea Turnurilor Gemene, Statele Unite introduc de dragul securitatii tot felul de masuri ce pana la urma aduc atingere vietii private a fiecarui cetatean american si nu numai. Tot mai multa lume se intreaba daca acele atentate nu au fost decat un pretext pentru un control mai strict al populatiei. In "Agentia secreta", se discuta o situatie destul de asemanatoare. Oare dezvoltarea si expansiunea URSS-ului nu a fost doar o justificare pentru infiintarea CIA-ulului?

Robert de Niro a adus in lung-metrajul sau actori valorosi care dau substanta acestei productii. In rolul sotiei personajului principal este Angelina Jolie care dupa atatea filme mediocre in care a jucat, revine cu o interpretare buna. In alte roluri secundare apar actori precum Alec Baldwin, William Hurt si John Turturro. Principalul pacat al acestui thriller politic este durata mult prea mare, de mai bine de doua ore. Oricum, regizorii de la Hollywood au inceput sa depaseasca lungimea clasica de o ora si jumatate pentru un film si de multe ori asta se intampla fara o reala motivatie.

Filmografie Robert de Niro (Regizor)

Agentia secreta (2006)

The Good Shepherd

Poveste din Bronx (1993)

A Bronx Tale

Vlad BASALICI
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01247 sec.