Ziua Logo
  Nr. 4639 de luni, 14 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

O descoperire revolutionara: Lumea ar putea sa nu ramana niciodata fara hidrocarburi

O echipa de cercetatori de la Institutul Regal de Tehnologie din Suedia a facut o descoperire revolutionara cu privire la modul in care se formeaza hidrocarburile, constatand ca fosilele animale si vegetale nu sunt neaparat necesare pentru formarea titeiului in stare bruta. In lumina noii descoperiri, oamenii de stiinta au concluzionat ca lumea nu va ramane niciodata fara titei. Potrivit lui Vladimir Kutcherov, care a condus echipa de cercetatori, hidrocarburile pot fi create din apa, carbonat de calciu si fier, ceea ce inseamna ca titeiul este o resursa sustenabila si regenerabila, relateaza "Science Daily" in editia electronica de sambata.

Potrivit teoriei biogene de formare a zacamintelor de petrol, titeiul se formeaza in cadrul unui proces extrem de lent, de milioane de ani, din ramasite vegetale si animale. Cercetatori suedezi sustin insa ca aceasta teorie este acum depasita, dat fiind ca plantele si animalelel fosilizate nu sunt necesare formarii hidrocarburilor, care rezulta, in schimb, in urma unui proces abiotic. Experimentele lui Kutcherov in acest sens, precizeaza publicatia citata, au fost deja probate in laborator si ele dovedesc ca titeiul in stare bruta nu reprezinta, asa cum se credea, o resursa limitata, ci una regenerabila. Dupa cum noteaza insa "Science Daily", desi populatia lumii ar putea jubila la auzul acestor vesti, nu acelasi lucru se poate spune si in cazul celor care lupta pentru protectia mediului, dat fiind ca noua descoperire nu schimba cu nimic efectul negativ al emisiilor rezultate din combustia hidrocarburilor asupra schimbarii climatice.

Alina OLTEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Masonii lui Danacu se leapada de statul roman (4561 afisari)
 Basescu aparat de papagalul EvZ (3594 afisari)
 Fratii de Arme protejati de EvZ (2233 afisari)
 Inaltarea Sfintei Cruci (1873 afisari)
 Sfarsitul haiduciei lui Bandris (1606 afisari)
 O descoperire revolutionara: Lumea ar putea sa nu ramana niciodata fara hidrocarburi (3281 afisari)
 Ioana Visan, dama de companie preferata a lui Berlusconi: "E un libidinos si pe deasupra arata si groaznic" (2826 afisari)
 Camerele video de la Metro Baneasa filmeaza in cabinele de proba - VIDEO (2571 afisari)
 Un sarpe cu picior a fost descoperit in China (1904 afisari)
 Breb, orasul maramuresan unde Printul Charles este vecin cu un fotograf britanic venit sa caute "raiul pe Pamant"  (1783 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00461 sec.