Ziua Logo
  Nr. 4165 de vineri, 22 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ucraina a botezat Ahile zona economica de pe Insula Serpilor

Ministerul ucrainean al Economiei a facut public proiectul de lege privind crearea, pe teritoriul Insulei Serpilor, a zonei economice speciale denumite. Proiectul a fost numit, sugestiv, Ahile. Scopul ar fi acela de a atrage investitori si de a asigura folosirea eficienta a acestora pentru dezvoltarea turismului, informeaza portalul ziare.com. Actul normativ defineste notiunea de zona economica speciala ca parte a teritoriului Ucrianei, unde se aplica facilitati fiscale si vamale si condiitii de impozitare a activitatii economice.

Insula Serpilor, intr-adevar, un fel de "calcaiul lui Ahile", reprezinta obiectul unui vechi litigiu intre Kiev si Bucuresti, miza fiind rezervele de petrol din zona. Tocmai de aceea, in urma cu o luna, expertii ucraineni isi exprimau scepticismul cu privire la crearea unei zone economice speciale pe micuta insula de 0,17 km patrati, dosarul aflandu-se deja la Curtea Internationala de Justitie de la Haga. Fostul ministru al Economiei din Ucraina, Serghei Terehin, considera atunci cel putin stranie ideea crearii unei zone economice libere pe Insula Serpilor.

Zona economica speciala, biblioteca si circuit turistic

Pe de alta parte, autoritatile de la Kiev au mai facut recent si alte asemenea demersuri "stranii" pentru a-si insusi irevocabil teritoriul disputat. Astfel, Nicolai Makovetki, responsabil al portului Odessa, a anuntat ca, din primavara acestui an, Insula Serpilor va fi integrata circuitului turistic. De asemenea, pe Insula Serpilor urmeaza sa fie inaugurata sambata, 23 februarie, o biblioteca pentru granicerii ucraineni de la Marea Neagra. Consiliul coordonator al fundatiei pentru sprijinirea dezvoltarii economice a orasului Izmail a hotarat sa aloce aproape 600 de dolari pentru a cumpara cartile granicerilor de la Marea Neagra.

Alina OLTEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 La Piovra inhata Romania (2487 afisari)
 Operatii estetice extreme (1682 afisari)
 Razboi intre greii modei (1593 afisari)
 Moartea baroniadei. Baronii se intorc (1511 afisari)
 Kosovo si interesul national (1453 afisari)
 Ricky Martin de nerecunoscut (2408 afisari)
 Semne obscene marca Ceausescu (1960 afisari)
 Surprins cand abuza sexual... o vaca gestanta (1897 afisari)
 Adrian Nastase, "cantecul de lebada" al "papagalului" Geoana (1658 afisari)
 ULTIMA ORA: Fiul vitreg al Elenei Udrea, implicat intr-un grav accident rutier (1633 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01141 sec.