Ziua Logo
  Nr. 4627 de luni, 31 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Emil Constantinescu: ''Traian Basescu, un colaborator pe termen lung al Securitatii ceausiste, un personaj grobian si mincinos''

Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu l-a acuzat luni pe Traian Basescu de a fi fost colaborator al Securitatii, iar pe prim-videpresedintele PDL Theodor Stolojan de a fi fost "persoana de maxima incredere a Securitatii".

Emil Constantinescu a facut aceste acuzatii intr-o scrisoare deschisa transmisa luni societatii civile, fostul sef de stat sustinand ca poate demonstra in instanta aceste informatii, mentioneaza Antena 3.

''(...) Un personaj care in decembrie 1989 era un nomenclaturist comunist de rangul doi si colaborator pe termen lung al Securitatii ceausiste (referire la Traian Baescu, n.red.) sa fie prezentat ca un luptator impotriva comunismului si al Securitatii pe care el insusi le reprezinta si sa fie sustinut politic si moral prin invocarea condamnarii comunismului printr-un show parlamentar", scrie Emil Constantinescu in luarea sa de pozitie.

Astfel, Emil Constantinescu nu intelege cum de ''un personaj cu educatie precara se poate pronunta, intr-un moment in care lumea intra in societatea cunoasterii, asupra unor probleme de educatie si cercetare stiintifica pentru care nu are nici un fel de pregatire si intelegere". Autorul il descrie pe Traian Basescu drept "un personaj care si-a probat incompetenta intr-o indelungata cariera ministeriala prin distrugerea flotei si blocarea constructiei autostrazilor sau in calitate de primar general al Capitalei prin lipsa oricaror realizari edilitare de-a lungul unui intreg mandat", "un personaj permanent conflictual si intrigant", "un personaj grobian, mincinos, cu manifestari imorale si care profereaza permanent insulte la adresa unor persoane sau categorii sociale''.

"Departe de a fi o fantezie erotica a electoratului roman, 'monumentul Basescu' este o creatie colectiva la care au pus cate o piatra multi lideri de opinie si o mare parte a presei romane", sustine Emil Constantinescu.

Fostul presedinte crede ca "un personaj inculpat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cel mai mare proces de coruptie din Romania (referire la dosarul ''Flota'', n.red.), proces suspendat cu tertipuri juridice si presiuni in considerarea calitatii sale de presedinte nu poate fi prezentat ca un luptator impotriva coruptiei".

De asemenea, Emil Constantinescu spune despre actualul sef al statului ca este "un personaj produs si finantat copios de cercurile de interese carora le este indatorat si care a incalcat sau care a tolerat incalcarea repetata a legii in folosul sau personal, al familiei sau al clanului pe care il patroneaza sa poata vorbi de respectarea legalitatii", completeaza Antena 3.

Emil Constantinescu face acuzatii la fel de grave si in ceea ce-l priveste pe Theodor Stolojan. Fostul presedinte al Romaniei sustine ca prim-vicepresedintele PD-L a fost "persoana de maxima incredere a Securitatii ceausiste".

"In opinia mea, pe esichierul politic exista acum un candidat valabil: Crin Antonescu. Crin Antonescu poate fi definit nu numai prin raportare la Traian Basescu, care acum este 'raul cel mare', ci si prin raportare la modelul sefului de stat european de care Romania are nevoie (...) Lansez o chemare pentru constituirea unui grup de sprijin a candidaturii lui Crin Antonescu format din personalitati marcante in domeniul stiintei, culturi, artei, tehnologiei, economiei si finantelor", solicita Emil Constantinescu.

In replica, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, l-a rugat pe Emil Constantinescu "sa opreasca discursul bazat pe ura si resentimente si sa incerce, din pozitia de fost presedinte al Romaniei, cu calm si moderatie, sa contribuie intr-o maniera pozitiva la constructia unei Romanii cat mai aproape de standardele europene".

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Ochiul si Timpanul" lui Basescu (4865 afisari)
 Player Imparat (2752 afisari)
 Madonna i-a uitat pe tigani (1693 afisari)
 Membru Rolling Stones ucis de bodyguard (1617 afisari)
 Madonna si problema tiganeasca (1608 afisari)
 Basescu, inregistrat in timpul "Tigareta II" - o operatiune speciala cu arme, nu cu tigari (VIDEO) (4387 afisari)
 Rumer Willis, fiica lui Demi Moore, mai senzuala decat mama sa (FOTO) (3016 afisari)
 S-a excitat in timp ce canta in fata a mii de oameni, la emisiunea "X Factor" (FOTO/VIDEO) (2789 afisari)
 Sharon Stone arata incredibil in costum de baie, la 51 de ani (FOTO) (2761 afisari)
 Minunea de la Schitul Huta: O icoana a Sfintei Fecioare a inceput sa verse lacrimi de mir (2530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00527 sec.