Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Norica Nicolai il da in judecata pe Traian Basescu

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a anuntat, vineri, ca se va adresa instantei judecatoresti impotriva presedintelui Traian Basescu, potrivit Antena 3. Vicepresedintele PNL il acuza pe seful statului ca i-a obstructionat dreptul constitutional fundamental de a accede intr-o functie publica. Decizia vine la cateva ore dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea in cazul sau.

In urma cu o saptamana, Curtea Constitutionala a dat verdictul in cazul sesizarii Guvernului fata de refuzul presedintelui Traian Basescu de a o numi pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei: seful statului are dreptul sa refuze - o singura data si motivat - propunerea premierului la sefia unui minister.

Dezbaterile pe acest subiect au inceput in ianuarie, dupa ce Calin Popescu Tariceanu a propus-o pe Norica Nicolai la ministerul Justitiei, in urma demisiei fostului ministru Tudor Chiuariu. Basescu i-a cerut premierului sa faca o alta nominalizare. A urmat o serie de scrisori prin care Basescu il invita la discutii pe Tariceanu, soldate cu refuzul premierului de a negocia numirea Noricai Nicolai. Totul a culminat cu declaratia de la Cotroceni, in care Basescu a precizat ca nu o va numi niciodata pe Nicolai la Justitie, motivandu-si decizia prin dosarul de cadre al senatorului liberal.

In acesta se regaseste sanctiunea primita de Norica Nicolai in 1987, pe vremea cand era procuror la Procuratura locala Oltenita. Nicolai ar fi instrumentat un dosar penal, in urma caruia o persoana nevinovata ar fi fost condamnata si incarcerata. Cel de-al doilea caz se refera la infierea unui copil de catre un cetatean strain pe care Norica Nicolai l-a reprezentat in instanta.

A.V.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00460 sec.