Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

CE da unda verde privatizarii Automobile Craiova

AVAS a primit de la Directia Generala Competitie din cadrul Comisiei Europene unda verde pentru privatizarea Automobile Craiova, a anuntat vineri Teodor Atanasiu, in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit presedintelui AVAS, raportul scris al Directiei va fi finalizat in data de 20 februarie, urmand sa fie apoi analizat de comisarii europeni. Decizia va fi transmisa AVAS, pana in 27 februarie.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat la Cluj ca a primit un raspuns verbal din partea Directiei Generale Competitie a Comisiei Europene, care da unda verde contractului de privatizare a SC Automobile Craiova. "Din ceea ce am discutat cu cei de la Directia Generala Competitie din cadrul Comisiei Europene, am inteles ca vor da verde avizarii contractului de privatizare pentru societatea Automobile Craiova. Cu alte cuvinte va trebui sa trecem si legea de privatizare prin Parlament si in acelasi timp sa ne apucam sa indeplinim si celelalte conditii care trebuie indeplinite pana la intrarea in vigoare a contractului", a declarat Atanasiu in cadrul unei conferinte de presa. Presedintele AVAS a mai spus ca raportul scris al Directiei va fi finalizat in data de 20 februarie, cand va fi trimis comisarilor europeni care vor lua o decizie si o vor comunica AVAS pana in 27 februarie. "Asteptam sa vedem, ca nu s-au pronuntat comisarii ci doar Directia Competitie, cea care a facut raportul. Am inteles ca daca vor fi interventii nu vor fi de natura sa opreasca contractul", a subliniat Atanasiu.

Automobile Craiova se afla in vizorul Ford. Compania americana a fost de acord sa plateasca Guvernului Romaniei 57 milioane de euro pentru 72,4% din capitalul uzinei de la Craiova. Ford s-a angajat totodata la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si pentru cresterea productiei de automobile la 300.000 de vehicule anual, dar si pentru suplimentarea numarului de angajati. Planurile Ford de a prelua afacerea din Romania au fost insa blocate de catre Comisia Europeana in luna octombrie, cand autoritatile de la Bruxelles au initiat o investigatie, prin care verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea Automobile Craiova reprezinta ajutor de stat.

Alina OLTEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00463 sec.