Ziua Logo
  Nr. 4580 de marti, 7 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Fondul Proprietatea ar putea renunta la participatiile detinute la trei companii controlate de CEZ

Actionarii Fondului Proprietatea vor decide, in 27 iulie, in legatura cu eventuala vanzare, "impreuna sau separat", a participatiilor detinute la trei companii controlate de grupul energetic ceh CEZ pe piata romaneasca, in urma suplimentarii ordinii de zi a adunarii generale a actionarilor (AGA), scrie NewsIn.

Astfel, pe ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor (AGEA) de la sfarsitul acestei luni a fost adaugata, la punctul 7, decizia "referitoare la vanzarea, impreuna sau separat, a pacheter de actiuni detinute de Fondul Proprietatea la CEZ Distributie, CEZ Vanzare si CEZ Servicii".

La punctul 8 al ordinii de zi se afla si o hotarare legata de mandatarea directoratului Fondului pentru semnarea tuturor documentelor legate de vanzarea pachetelor de actiuni la cele trei companii.

Fondul Proprietatea detine 30% din actiunile CEZ Distributie SA, 30% din CEZ Vanzare SA si 12% din CEZ Servicii SA. Grupul ceh CEZ a.s. detine 51% din CEZ Distributie, 51% din CEZ Vanzare si 51% din CEZ Servicii.

La toate cele trei companii controlate de CEZ mai este actionar, pe langa grupul cehesc si Fondul Proprietatea, compania Electrica SA, cu detineri de 19% din CEZ Distributie, 19% din CEZ Vanzare si 37% din CEZ Servicii.

Fondul Proprietatea are in portofoliu participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, astfel cao eventuala iesire din actionariatul celor trei companii ar reduce numarul de detineri la 85.

De altfel, Fondul Proprietatea a anuntat pentru miercuri o conferinta de presa pe aceasta tema si in legatura cu "publicarea somatiei catre Ministerului Finantelor Publice, pentru plata actiunilor FP subscrise si nevarsate".

In prezent, sunt blocate actiuni in valoare de 560 milioane lei ale FP, deoarece statul nu a varsat contravaloarea lor. Printre masurile vehicuate pana acum in legatura cu actiunile neplatite de stat se numara posibilitatea de a da in judecata Ministerul Finantelor pentru a recupera banii si emiterea unei Ordonante de Urgenta prin care sa se anuleze actiunile detinute de stat in contul celor 560 milioane lei.

A.E.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour criminal (4628 afisari)
 Tolontan arvunit de Patriciu (2084 afisari)
 PSD condus de securisti si interlopi (1987 afisari)
 Ialta-Malta-Moscova (1648 afisari)
 Casuneanu, maestrul combinatiilor (1438 afisari)
 UPDATE - Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani (4512 afisari)
 Femeia care are cel mai puternic vagin din lume si-a doborat propriul record (3788 afisari)
 Obama ironizeaza Rusia: Multumim pentru afacerea Alaska! (2374 afisari)
 Hotelurile special construite pentru sex, o afacere de miliarde (2355 afisari)
 Yemen: Un barbat acuzat ca a violat si ucis un baiat de 11 ani a fost impuscat in cap in fata a sute de spectatori (Imagini Socante!)  (2183 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00558 sec.