Ziua Logo
  Nr. 4580 de marti, 7 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ministrul Economiei vrea management privat la cele doua companii energetice ce urmeaza a fi infiintate

Cei doi giganti energetici ce ar urma sa fie infiintati de Guvern prin alipirea societatilor cu datorii ar putea avea management privat, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, subliniind ca va propune colegilor de cabinet privatizarea managementului pentru a se asigura o eficienta mai mare, informeaza NewsIn.

"Suntem inca in discutii si vreau sa va spun ca dupa ce vom finaliza cele doua companii sper sa am acordul guvernului sa privatizam managementul acestora, astfel incat sa avem garantia unor activitati eficiente" a explicat oficialul. De asemena, ministrul de resort a precizat ca finalizarea proiectului de infiintare a celor doua companii se va produce pana pe 15 iulie, urmand ca, dupa aceasta data, Comisia Europeana sa primeasca o notificare de la autoritatile romane. "Cele doua companii energetice pe care le vom infiinta vor trebui sa aiba cote de piata aproximativ egale pentru asigurarea cadrului concurential, dar si flexibilitate in productia de energie, o parte regenerabila, o parte hidro etc. " a completat Videanu, adaugand ca, pana la finele lui 2009 se va reglementa cadrul pentru infiintarea celor doua companii.

La inceputul lunii iunie, ministrul roman al Economiei si comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, au discutat, la Bucuresti, generalitati despre strategia energetica a Romaniei, Comisia Europeana si Fondul Monetar International urmand sa fie consultate de Ministerul Economiei in privinta stergerii datoriilor companiilor detinute de stat.

In acest caz, pe lista se afla Compania Nationala a Huilei (CNH) si Termoelectrica, care, potrivit declaratiilor ministrului Economiei, au acumulat "54%" din "penalitati de intarziere" cauzate de un "sistem anchilozat in timp".

CNH si Termoelectrica figureaza ca fiind singurele companii cu datorii la stat, rezultate in urma reorganizarii sistemului energetic.

"Discutia a fost pur informala. Nu am intrat in detaliile structurii acestor doua companii. Am discutat la modul general", a precizat ministrul de resort, subliniind ca, "nu vom introduce in cele doua companii societati cu datorii".

A.I.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour criminal (4628 afisari)
 Tolontan arvunit de Patriciu (2084 afisari)
 PSD condus de securisti si interlopi (1987 afisari)
 Ialta-Malta-Moscova (1648 afisari)
 Casuneanu, maestrul combinatiilor (1438 afisari)
 UPDATE - Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani (4512 afisari)
 Femeia care are cel mai puternic vagin din lume si-a doborat propriul record (3788 afisari)
 Obama ironizeaza Rusia: Multumim pentru afacerea Alaska! (2374 afisari)
 Hotelurile special construite pentru sex, o afacere de miliarde (2355 afisari)
 Yemen: Un barbat acuzat ca a violat si ucis un baiat de 11 ani a fost impuscat in cap in fata a sute de spectatori (Imagini Socante!)  (2183 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01364 sec.