Ziua Logo
  Nr. 4580 de marti, 7 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

CCR a declarat constitutionale litigiile deschise de angajatii Petrom impotriva companiei

Litigiile de munca deschise de fostii angajati ai Petrom impotriva companiei sunt in conformitate cu legea fundamentala, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) respingand, marti, o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Petrom, transmite NewsIn.

Luni, reprezentantii Petrom declarau, pentru NewsIn, ca societatea "e implicata in litigii demarate de mai multi fosti si actuali salariati, avand ca baza interpretarea diferita a unor clauze din Contractul Colectiv de Munca privind acordarea unor bonusuri''. Marti, judecatorii CCR au decis ca este constitutionala prevederea din articolul 298, alineatul 2, din Legea nr. 53/2003, unde este specificat ca de la intrarea in vigoare in 2003 a noului Cod al Muncii "orice alte dispozitii contrare se abroga''.

"Situatia curenta este generata de reflectarea in Contractul Colectiv de Munca, intr-un limbaj interpretabil, a unor masuri care au fost luate cu mai multi ani inainte de privatizarea companiei'', explica oficialii Petrom, subliniind ca platile catre angajati au fost efectuate la momentul convenit intre Petrom si partenerul social.

Reprezentantii companiei, membra a grupului austriac OMV, au tinut sa mentioneze ca o serie de bonusuri, prime si indexari au fost introduse in salariul de baza si ulterior, au fost succesiv indexate, cu majorarile anuale aferente. "In acelasi an, pe baza unor instructiuni elaborate de Ministerul Muncii si la indicatiile unor institutii internationale, la nivelul unui grup de companii, s-a incercat simplificarea modului de salarizare. Aceasta initiativa s-a reflectat si asupra Petrom'', au mai precizat oficialii Petrom.

A.I.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour criminal (4628 afisari)
 Tolontan arvunit de Patriciu (2084 afisari)
 PSD condus de securisti si interlopi (1987 afisari)
 Ialta-Malta-Moscova (1648 afisari)
 Casuneanu, maestrul combinatiilor (1438 afisari)
 UPDATE - Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani (4512 afisari)
 Femeia care are cel mai puternic vagin din lume si-a doborat propriul record (3788 afisari)
 Obama ironizeaza Rusia: Multumim pentru afacerea Alaska! (2374 afisari)
 Hotelurile special construite pentru sex, o afacere de miliarde (2355 afisari)
 Yemen: Un barbat acuzat ca a violat si ucis un baiat de 11 ani a fost impuscat in cap in fata a sute de spectatori (Imagini Socante!)  (2183 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00479 sec.