Ziua Logo
  Nr. 4580 de marti, 7 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Geoana: "Din pacate pentru Romania, noua administratie americana pare sa aiba un interes dincolo de zona noastra"

Liderul PSD pledeaza pentru "regandirea relatiilor noastre cu vecinatatea imediata a Romaniei", pentru reinnodarea relatiilor cu Europa centrala si cu tarile balcanice, si pentru o noua politica la Rasarit.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti ca, din pacate pentru Romania, noua administratie americana pare sa aiba un interes dincolo de zona Marii Negre, el sustinand si ca tara noastra trebuie sa-si recalibreze politica externa si sa exploateze economic relatiile cu Rasaritul, transmite NewsIn.

"Din pacate pentru Romania, noua administratie americana pare sa aiba un interes dincolo de zona noastra. Dar cred ca partida nu este pierduta. Si cred ca trebuie sa construim o pledoarie si un argument strategic care sa faca zona Marii Negre extinse si zona noastra - nu atat o piesa, cum a fost in cazul administratiei Bush si pe care administratia de la Bucuresti a jucat-o cu destul de mare consecventa, o piesa in relatia dintre Occident si Rusia - ca o piesa indispensabila din ecuatia Orientului Mijlociu extins", a sustinut Geoana, la dezbaterea "Locul Romaniei in noua ecuatie SUA-Rusia". El a explicat apoi ca administratia americana este mai mult interesata de Orientul Mijlociu, Afganistan, Pakistan, Iran, si recent si de relatiile cu Rusia.

Despre politica externa romaneasca, Geoana a sustinut ca nu s-a adaptat deloc noilor schimbari si ca a ramas aceeasi ca pe vremea administratiei Bush. "Intr-un fel, politica externa romaneasca si politica administratiei de la Bucuresti a ramas chiar si astazi intr-o zona, as spune de politica de tip administratia Bush. Intr-un fel, suntem obligati in acest moment sa recalibram viziunea noastra de politica externa, tinand cont de aceste evolutii, sa ne protejam si sa ne promovam interesele intr-un context modificat", a aratat liderul PSD. Geoana a pledat apoi pentru "regandirea relatiilor noastre cu vecinatatea imediata a Romaniei", pentru reinnodarea relatiilor cu Europa centrala si cu tarile balcanice si pentru o noua politica la Rasarit, " fie ca este vorba de relatia cu Ucraiana sau cu Rusia, sau de relatiile cu Georgia sau cu spatiul caucazian".

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour criminal (4628 afisari)
 Tolontan arvunit de Patriciu (2084 afisari)
 PSD condus de securisti si interlopi (1987 afisari)
 Ialta-Malta-Moscova (1648 afisari)
 Casuneanu, maestrul combinatiilor (1438 afisari)
 UPDATE - Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani (4512 afisari)
 Femeia care are cel mai puternic vagin din lume si-a doborat propriul record (3788 afisari)
 Obama ironizeaza Rusia: Multumim pentru afacerea Alaska! (2374 afisari)
 Hotelurile special construite pentru sex, o afacere de miliarde (2355 afisari)
 Yemen: Un barbat acuzat ca a violat si ucis un baiat de 11 ani a fost impuscat in cap in fata a sute de spectatori (Imagini Socante!)  (2183 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00462 sec.