Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Universitatile americane isi muta cursurile pe You Tube

Pe site-ul youtube.com, oricine poate posta oricand, orice videoclip. Totul gratis. De aceasta facilitate au profitat din plin si o serie de importante Universitati din Statele Unite, informeaza Ambasada Statelor Unite ale Americii, citand un material al Departamentului de Stat al SUA.

Materialele video educationale au publicul lor, dupa cum au constatat doi profesori de matematica de la University of Minnesota, Jonathan Rogness si Douglas Arnold, al caror videoclip "Despre transformarile Moebius", a fost vizualizat de aproximativ 1.300.000 ori de cand a fost postat pe YouTube, in luna iunie 2007.

In octombrie 2007, University of California (UC) din Berkeley avea sa devina prima universitate care a postat pe YouTube videoclipuri in care prezenta integral, cursurile oferite.

Canalul UC Berkeley a fost deschis cu peste 300 de ore de cursuri si evenimente inregistrate video pe diverse teme, de la bioinginerie la studii despre pace si conflicte. Primul videoclip despre biologia integrativa, tinut de prof. Marian Diamond, a fost vizualizat de 89.000 de ori. Primul curs intitulat "Fizica pentru viitorii presedinti", tinut de prof. Richard Muller, a fost vizualizat de peste 128.000 de ori, iar cursul "Introducere in non-violenta" de 27.000 de ori.

Printre celelalte universitati care au lansat propriile canale pe YouTube se numara MIT, University of Southern California, Vanderbilt, Duke, Purdue, Auburn si Washington University din St. Louis.

Si fenomenul tinde sa se extinda, daca e sa tinem cont de declaratia managerului pe probleme de parteneriate strategice al YouTube, Obadiah Greenberg, care spune ca "din ce in ce mai multe colegii si universitati incarca materiale si creeaza canale si ne asteptam ca aceasta categorie, Educatia, sa fie una dinamica pe YouTube".

Dar YouTube nu este singurul website care abordeaza videoclipurile educationale. iTunes U al Apple Computers (un serviciu de descarcare a fisierelor audio si video, inaugurat in primavara anului 2007) gazduieste materiale gratuite furnizate de 28 de colegii.

A.V.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01255 sec.